Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Samsung predstaví prémiové zariadenie s veľkými inováciami: Galaxy S6 bude zrejme novým...

Samsung predstaví prémiové zariadenie s veľkými inováciami: Galaxy S6 bude zrejme novým kráľom smartfónov!

16
Nejak takto by mal vyzerať Galaxy S6 (zdroj: phonearena.com)

Dostať sa na vrchol býva zväčša menším problémom, ako si tam udržať pevné miesto. Podobný osud postihol aj Samsung, jedného z najlepších výrobcov spotrebnej elektroniky. Ten však do sveta slávy plánuje obrovský návrat; Galaxy S6 má byť pritom jednou z jeho hlavných zbraní.

Veľká šou začne už čoskoro. Na MWC 2015 v španielskej Barcelone dorazia TOP výrobcovia z celého sveta, ktorí nám predvedú, aké technologické novinky majú pre tento začínajúci rok pripravené. Medzi nimi nebude samozrejme chýbať ani kórejský Samsung.

Špekulácií o očakávanom nástupcovi Galaxy S5 kolovalo internetom za uplynulé týždne naozaj neúrekom. Tentokrát sa však dostalo na verejnosť niekoľko oficiálnych – aj keď nie príliš konkrétnych – informácií.

Šéf vzťahov s investormi, Robert Yi, pri vyhlasovaní obchodných výsledkov za predchádzajúci štvrťrok prezradil, že spoločnosť predstaví bližšie nešpecifikované prémiové a zároveň inovatívne zariadenie so špeciálnou funkciou. „Posilníme naše priemyselné vodcovstvo so štíhlym dizajnom kovových produktov a AMOLED displejom,“ dodal.

Informoval kórejský web koreanherald.com.

Tvrdenia nepriamo naznačili, čo môžeme od Android smartfónu Samsung Galaxy S6 asi tak očakávať. V hre sú teda ešte stále prémiové materiály, vymeniteľné kryty s unikátnymi funkciami či nadupané technické špecifikácie.

Samsung by mal tento rok zamerať svoju pozornosť ako na lacné, no kvalitné low-end telefóny, tak i na high-end kúsky s nadštandardnou cenovkou.

V porovnaní s rovnakým obdobím z roku 2013, juhokórejskému gigantovi klesli za 4. štvrťrok 2014 predaje aj operačný profit. Na marcovom MWC má ale príležitosť všetko napraviť.

Čo podľa vás Galaxy S6 ponúkne? Dočkáme sa aj tzv. ‚Edge‘ verzie s prehnutým displejom po stranách?