Neprešli ani dva týždne a Samsung svoju snahu o zaktualizovanie minuloročnej vlajkovej lodi, Samsung Galaxy S5, na najnovší Android 5.0 Lollipop, presunul aj na Slovensko.

Zaujímavosťou je to, že aktualizáciu získavajú zariadenia zakúpené v Telekome, čo je nezvyčajné. Verzie, ktoré predávajú operátori totiž aktualizáciu väčšinou dostávajú s niekoľkotýždňovým oneskorením.

Výnimka ale potvrdzuje pravidlo a mnohí z vás nám dali vedieť, či už cez Facebook alebo cez e-mail, že váš Galaxy S5 už beží na sladkom Lollipope. Aktualizácia má vyše 1.5 GB a tak dbajte na to, aby ste ju sťahovali jedine vtedy, keď budete pripojení na neobmedzenej Wi-Fi.

Zmeny nastali vo vnútri aj navonok

Android 5.0 Lollipop bol označený za najväčšiu aktualizáciu najpopulárnejšieho mobilného operačného systému vôbec. Novým je samozrejme Material Dizajn, teda nový vzhľad, ktorý prináša hravé farby a oku lahodiace animácie. Zmeny sa ale udiali aj vo vnútri.

galaxy-s5-lollipop-2
galaxy-s5-lollipop-3
galaxy-s5-lollipop-13
galaxy-s5-lollipop-4
galaxy-s5-lollipop-5
galaxy-s5-lollipop-6
galaxy-s5-lollipop-7

Nový Android 5.0 Lollipop je bezpečnejší než akákoľvek iná verzia Androidu a zabudnúť netreba ani na malé vylepšenia, ako Project Volta, ktorý je navrhnutý tak, aby ešte viac šetril batériu.

Prišla aktualizácia na Android 5.0 Lollipop aj na váš Galaxy S5? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

Za informácie a screenshoty ďakujeme Marekovi a Martinovi!