Úvod Novinky Aktuálne Samsung Galaxy Note Edge už v predaji: Je podstatne lacnejší, než sa...

Samsung Galaxy Note Edge už v predaji: Je podstatne lacnejší, než sa očakávalo

15

Minule sme vás informovali o tom, že novinka od Samsungu, Galaxy Note Edge, sa čoskoro dostane na Slovensko. Všetci sme však boli zaskočení odporúčanou cenou 839 eur za kus. Zdá sa, že tentokrát väčšina slovenských e-shopov juhokórejského giganta neposlúchla.

A to v dobrom. Note Edge je totiž dostupný už od 704 eur (584 eur bez DPH), čo je v porovnaní s odporúčanou maloobchodnou cenou podstatne lepšie. Tešiť sa môžete na 5,6-palcový QHD (2560 x 1440 + 160p) displej, ktorý je na pravej strane zahnutý. Ľaváci majú teda v tomto smere smolu. Zaujímavo znie aj štvorjadrový procesor Snapdragon 805 taktovaný na 2,7 GHz spolu s grafikou Adreno 420.

Samozrejme, poznávacím znakom radu Note od Samsungu je pero S Pen. To pri Galaxy Note Edge nechýba a pekne rozširuje funkcionalitu smartfónu. Nakoniec, pri kúpe Note Edge by každý pravdepodobne zvažoval zahnutú časť displeja. Je to nový dizajnový prvok, ktorý môže byť pre niekoho zaujímavý, pre niekoho zas nemusí.

Tak ako tak, telefón sám o sebe je jedinečný a ťažko dnes nájdete výkonnejší hardvér. Ak sa teda niekomu z vás páčia odlišné veci, Note Edge je dobrá voľba.