Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Qualcomm pre Samsung vyrobí upravenú verziu Snapdragon 810. Mohla by sa objaviť...

Qualcomm pre Samsung vyrobí upravenú verziu Snapdragon 810. Mohla by sa objaviť v Galaxy S6

16

Snapdragon 810 je jedným z najvýkonnejších mobilných čipsetov súčasnosti a aj preto si ho pre svoje vlajkové lode zvolili mnohí výrobcovia. Aj napriek tomu musel Qualcomm bojovať s obvineniami ohľadom faktu, že sa ich nový čipset prehrieva. Podľa agentúry Reuters mal s čipsetom Samsung také problémy, že sa rozhodol, že namiesto neho použije vlastný čipset Exynos.

Interné zdroje začali upozorňovať na to, že Qualcomm usilovne pracuje na upravenej verzii svojho čipsetu, ktorý bude špecificky určený pre Samsung. Novinka od Samsungu by mala byť predstavená už v marci a preto je nejasné, či to Samsung nakoniec stihne.

Fakt, že sa Qualcomm rozhodol upraviť svoj Snapdragon 810 je ďalším dôkazom, že v ňom skutočne nie je všetko v poriadku. Doteraz to ale spoločnosť odmietala priznať.

Qualcomm Snapdragon 810 sa objaví v niekoľkých high-end zariadeniach, ako napríklad v LG G Flex 2 či Xiaomi Mi Note Pro. LG na jednej z konferencií ohľadom G Flex 2 odmietol tvrdenia o tom, že by sa Snapdragon 810 prehrieval, dokonca zašiel s tvrdením až tak ďaleko, že ho označil za čipset, ktorý sa prehrieva vôbec najmenej. Momentálne nie je jasné či bude upravená verzia dostupná len pre Samsung, alebo či ju využijú aj ďalší výrobcovia.