Úvod Novinky Android Smartfóny OnePlus pobežia na OxygenOS: Ide o upravený Android bez zbytočného softvéru

Smartfóny OnePlus pobežia na OxygenOS: Ide o upravený Android bez zbytočného softvéru

3
OxygenOS

Menej známa čínska spoločnosť OnePlus poodhalila ambiciózne plány so svojou vlastnou modifikáciou operačného systému Android. Tá nesie názov OxygenOS a podľa dostupných informácií ju dokonca nezaťaží ani žiadny ‚bloatware‘. 

Informácie sa objavili na oficiálnom fóre oneplus.net, kde administrátor uviedol niekoľko podstatných detailov. Podrobnejšie fakty budeme však vedieť až 12. februára.

Zariadenia OnePlus One od výrobcu OnePlus doteraz bežali na populárnom systéme CyanogenMod, ktorý je taktiež špecifickou modifikáciou Androidu.

Ako viacerí vedeli, v blízkej budúcnosti budeme spúštať našu vlastnú ROMku. Strávili sme veľa času premýšľaním o tom, čo táto ROMka znamená pre nás a pre naších fanúšikov. Zistili sme,  podobne ako pri všetkom čo robíme, že našim skutočným cieľom je vytvoriť produkt, ktorý by sme my sami chceli používať – spraviť jednoducho skvelú technológiu viac prístupnú pre širokú verejnosť. S našou ROMkou, ktorá znamená otvorený, upraviteľný softvér bez zbytočných funkcií a dodatočného softvéru,“ znie časť textu z webu OnePlus.

Systém OnePlus by teda nemali zaťažovať dodatočné aplikácie, ako napríklad pri TouchWiz-e od kórejského Samsungu. Z praktického hľadiska znamená také niečo lepšie používateľské skúsenosti, inými slovami – viac dostupného úložného priestoru či plynulé fungovanie zariadenia.