Minulý rok QHD (2560 x 1440p) displej, tento rok 3K. Juhokórejský výrobca LG chce aj naďalej zostať na špičke. Teda, aspoň čo sa rozlíšenia týka. Ak sa sami seba pýtate, čo to vlastne 3K je, tak vedzte, že ide o rozlíšenie 2 880 x 1 620. LG teda na rovnakú plochu vtesná ešte jeden milión pixelov navyše. 

Ak vám je toto rozlíšenie nejak povedomé, v podstate máte pravdu. Podobný panel používa 15-palcový MacBook Pro od Apple. Jeho pomer strán je však 16:10, zatiaľ čo LG G4 bude mať klasickú 16:9 obrazovku.

Momentálne drží titul telefónu s najjemnejším displejom Samsung Galaxy S5 LTE-A s 5,1 QHD displejom s hodnotou 576 ppi. Ak by nakoniec G4 prišiel so spomínaným 5,5-palcovým 3K zobrazovacím panelom, dosiahol by hustotu pixelov viac než 600 ppi.

Zaujímavé. Je teda ďalším evolučným krokom 3K? Možno áno, no nepríde mi to ako nejaké obrovské zlepšenie nehovoriac o tom, že 3K nemá a tak skoro ani nebude mať podporu vývojárov. Tento krok teda skôr vyzerá ako marketingový ťah, no posúvať hranice treba.

Mimochodom, o LG G4 si môžete prečítať viac informácií v našich predchádzajúcich článkoch. Podľa všetkého bude predstavený až v druhej polovici 2015, príde s novým, zaujímavý dizajnom a poriadne vylepšeným fotoaparátom.

LG G4 displej rozlisenie