Fanúšikovia Matrixu pozor! Páči sa vám robotický exoskelet, ktorý sa objavil v poslednom filme tejto trilógie a ľudia ho použili na ochranu Sionu pred inváziou robotov? V tom prípade pre vás máme skvelú správu. Niečo podobné si už dnes môžete kúpiť. V japonskom Amazone sa totiž objavil štyri metre vysoký a päť ton vážiaci exoskelet za milión dolárov, teda približne 860 tisíc eur. K nemu si prípadne môžete dokúpiť aj „raketomet“ a dva rotačné guľomety na plastové guličky. S týmto vyhráte každý súboj v airsofte.

 

Kuratas v celej jeho kráse
Kuratas v celej jeho kráse

A teraz vážne. Umele Kogoro Kurata a inžinier robotiky Wataru Yoshizaki už v roku 2012 predstavili prvú generáciu svojho robotického exoskeletu. Ten sa dá ovládaj z kabíny pomocou dotykového displeja alebo jednoducho zvonku na diaľku.

Kuratas_2
Kuratas s pilotom

 

Robot stojí na troch nohách s kolieskami. Na pohon používa naftový motor a môže ísť rýchlosťou až 10 km/h. Základný Kit sa dnes skutočne predáva za 120 000 000 jenov čo je v prepočte približne milión dolárov. Za spomínané zbrane si musíte priplatiť pár tisíc navyše. Ich cenu momentálne nepoznáme.

Niečo podobné si môžu kúpiť asi iba znudený milionár. Momentálne je exoskelet stále v predaji a jeho tvorcovia už teraz sľubujú, že na budúci rok pripravia vylepšený model.

Čo vy na to? Kúpili by ste si niečo podobné, ak by ste nevedeli, čo s peniazmi?