foto: phandroid.com

Huawei je čínsky výrobca smartfónov, ktorý je dobre známy aj v našich končinách.

Jeho lacnejšie modely smartfónov ponúkajú aj naši operátori a konkurenciu prebíjajú práve cenou, ktorá je dnes stále jeden z najdôležitejších atribútov pri výbere nového smartfónu.

Čínskemu výrobcovi sa nesmierne darí a v roku 2014 predal po celom svete viac ako 75 miliónov smartfónov, čo viedlo k nárastu tržieb až o 30%, na 12,2 miliardy amerických dolárov.

Výrobca si plánuje zachovať dynamiku rastu s cieľom predať v roku 2015 až 100 miliónov zariadení, čo nie je vzhľadom na výsledky až také nereálne.

Medzi najúspešnejšie modely patria Ascend P7, ktorého sa predalo celosvetovo cez 4 milióny kusov a Ascend Mate s 2 miliónmi predaných kusov.

Našou stratégiou je prinášať zákazníkom prémiové produkty aj v strednej a vyššej triede, čo prinieslo ovocie a rok 2014 bol rokom významných úspechov v mnohých oblastiach. Globálny vplyv našej značky neustále rastie a Huawei je prvou spoločnosťou kontinentálnej Číny, ktorá úspešne vstúpila do rebríčka Interbrand TOP 100 svetových značiek. – generálny riaditeľ Richard Yu.

Už v marci nás čaká podujatie Mobile World Congress v Barcelone, na ktorom Huawei nemôže chýbať a už teraz sme zvedaví aké novinky nám predstaví.

Vlastníte smartfón alebo tablet Huawei? Ste s ním spokojní?