Úvod Výrobcovia Sony HLASOVANIE: Je lepšie, ak Sony začne vypúšťať iba jeden high-end model ročne?

HLASOVANIE: Je lepšie, ak Sony začne vypúšťať iba jeden high-end model ročne?

8

Japonský výrobca Sony pred dvomi rokmi začal šialený experiment. Svoju vlajkovú loď Xperia ZX aktualizoval každých šesť mesiacov. V poslednej dobe dokonca častejšie.

Aj vďaka tomu sme za dva roky videli hneď 4 smartfóny normálnej veľkosti (Z, Z1, Z2 a Z3). K nim sa ešte pridala Xperia Z Ultra a dva kompakty Z1 Compact a Z3 Compact. Aby toho nebolo málo, rada Z sa rozšírila aj o tri tablety. Xperia Z Tablet, Z2 Tablet a Z3 Tablet Compact.

Firma však napriek tomu naďalej stráca peniaze. Aj to je pravdepodobne dôvod, prečo spomalila. Pôvodne sa hovorilo o tom, že nová Xperia Z4 spolu s kompaktnou a ultra verziou sa objaví na CES 2015. Neskôr sme predpokladali, že novú vlajkovú loď predstavia začiatkom marca na MWC 2015. Posledné náznaky však ukazujú až na máj, prípadne leto.

Je jasné, že Japonci sa rozhodli spomaliť a vydávať jeden high-end model ročne. Už viackrát ste v komentároch písali, že polročný cyklus nie je normálny. Preto sme sa rozhodli spraviť anketu. Predtým, než zahlasujete, si však všetko poriadne premyslite. Nové high-end modely si budú lepšie držať cenu a aj o 9 mesiacov budú relatívne drahé. Navyše, väčšina výrobcov predstavuje dva high-endy ročne. Či už ide o Samsung a jeho S a Note línie, Xiaomi s jeho MiX a Mi Note zariadeniami, o ostatných čínskych výrobcoch ani nehovorím. Dokonca aj HTC minulý rok predstavil One (M8) a Desire Eye. Teraz sa šepká o One (M9) a One (M9) Plus s väčším displejom.

[poll id=“350″]

[poll id=“351″]