Ak ste už niekedy spravovali internetový projekt, alebo ste sa snažili pripojiť na web, ktorý bol dočasne nedostupný z dôvodu preťaženia, je dosť možné, že za tým stál DDoS útok. Stretli sme sa s ním neraz aj my a preto sme sa rozhodli, že web umiestnime na server s poriadnou DDoS ochranou.

Ani to však nezastaví hackerov z Lizard Suqad, ktorí len nedávno sprístupnili novú službu – Lizard Stresser. DDoS útok na váš, či nejaký iný server si môžete objednať za pár drobných. 100-sekundové zahltenie prevádzky vás vyjde na 5 eur, ak si však priplatíte, môžete sa tešiť na poriadnu šou.

Hackeri ponúkajú niekoľko balíčkov
Hackeri ponúkajú niekoľko balíčkov

Najdrahší balíček stojí 422 eur a web vyradí z prevádzky na približne 30 000 sekúnd, čo je niečo vyše 8 hodín. Ak vám je cena 422 eur privysoká, môžete sa prihlásiť na mesačný program, ktorý vás vyjde na 110 eur mesačne. Ani to však nie je všetko, hackeri ku každej službe predávajú aj rôzne „vylepšenia“. Tým samozrejme myslíme ďalšie navýšenie sily útoku.

Lizard Squad, hackerská skupina preslávená hlavne vďaka útokom na siete PSN a Xbox Live, službu propaguje ako záťažový test pre majiteľov serverov. Ak však budete chcieť útok smerovať na server, ktorý nevlastníte, nebudú s tým mať žiaden problém a veľmi radi ho tam pošlú.

Hackeri momentálne ako platobnú metódu prijímajú len Bitcoin. V blízkej budúcnosti by mala pribudnúť aj možnosť platiť cez PayPal.

Zaútočiť dokážu obrovskou silou

Zaujímavé je aj to, akou silou dokážu hackeri udrieť na vami zvolený cieľ. Podľa ich tvrdení vám garantujú zaslanie trafficu o sile 2 Tbps, pričom ich celková kapacita sa má pohybovať niekde na hranici 30 Tbps, čo je neuveriteľné číslo.

Hackeri sú na seba pyšní a na Twitteri sa pochválili tým, že ak by ste takúto silu mierili na domáce pripojenie, bez internetu by ostalo celé mesto. Niet sa čomu čudovať, 30 Tbps je poriadny náklad, ktorý by zvládol máloktorý provider.

https://twitter.com/LizardMafia/status/549862957023518720

Lizard Stresser sa okamžite stal obľúbenou hračkou pre všetkých tých, ktorí sa chcú niekomu pomstiť. Medzi prvými obeťami sa ocitol aj obľúbený server 4Chan, ktorý sa pred obrovskou silou útoku jednoducho nedokázal ubrániť.

Infikované routre bežných ľudí

Podľa slov samotných hackerov je ich DDoS útok možný vďaka infikovaným routrom bežných ľudí. Pod kontrolou ich majú približne 250 až 500 tisíc.

https://twitter.com/LizardMafia/status/553706332642353152