Úvod Výrobcovia Google Vysoký manažér z Google: Internet zmizne, čaká nás interaktívny svet plný gadgetov

Vysoký manažér z Google: Internet zmizne, čaká nás interaktívny svet plný gadgetov

6
Výkonný predseda Google, Eric Schmidt (zdroj: flickr.com)

Eric Schmidt vyslovil na svetovom ekonomickom fóre zopár slov, ktoré teraz zrejme vyvolajú – nie len medzi verejnosťou – niekoľko veľkých otáznikov. Budúcnosť internetu, v podobe akej ho teraz poznáme, prinesie vraj veľa podstatných zmien.

Po položení otázky, ako bude vyzerať celosvetová sieť v blízkej budúcnosti, odpovedal veľmi stručne. „Odpoviem jednoducho, internet zmizne.

Internet tak podľa jeho slov nadobudne bližší vzťah s fyzickým okolím okolo nás; niektorí to nazývajú dvomi slovami – ‚Internet vecí.

Internet vecí (IoT) je prepojenie unikátne-identifikovateľných počítačových zariadení v rámci existujúcej internetovej infraštruktúry,“ znie časť textu z webu wikipedia.org

Bude toľko veľa IP adries, … tak veľa zariadení, senzorov, nositeľných vecí, a vecí, s ktorými budeme v kontakte bez toho, aby sme ich vnímali, budú neustálou súčasťou vašej prítomnosti,“ prezradil Eric Schmidt ešte počas diskusie o budúcnosti digitálnej ekonomiky, ktorá bola realizovaná tento týždeň vo Švajčiarsku. „Predstavte si, že vojdete do izby a tá je dynamická. S vašim dovolením budete realizovať interakciu s naštartovanými vecami v izbe.

E. Schmidt patrí medzi TOP manažment internetového giganta Google, ktorý stojí aj za populárnym operačným systémom Android.

„Vzniká vysoko personalizovaný, vysoko interaktívny a veľmi, veľmi zaujímavý svet

S odborným názorom Schmidta súhlasil i šéf amerického mobilného operátora Vodafone, Vittorio Colao. Ten prirovnal hustú konektivitu zariadení k ‚vode a vzduchu‘.

Ak si všimneme súčasné trendy z CES 2015 a nadchádzajúceho MWC 2015, uvedené tvrdenia majú čo-to do seba. Náš svet, naše denno-denné životy čoskoro obklopia inteligentné elektronické zariadenia (smartfóny, inteligentá domácnosť, inteligentné autá a i.), ochotné splniť všetky naše priania.