Dlho očakávaný Android tablet sa nám nakoniec ukázal. Špičkový Venue 8 7000 kombinuje jemný nádych elegancie s top technológiou. Nezaostáva však ani konštrukčné spracovanie, ktoré žne chválu za chválou. 

Dell to so svojim novým kúskom namieril poriadne vysoko. Jeho najčerstvejší počin ponúka QHD OLED displej (2560×1600 px) o veľkosti 8.4-palca a s tenučkými rámikmi, 4-jadrový Intel Atom (2.3 GHz), Real Sense 3D foťák (8 MPx + 2x 720p stereoskopické senzory), 2 GB operačnú pamäť či Android vo verzii 4.4 KitKat, pričom výrobca sľubuje aktualizáciu na 5.0 Lollipop. Zručnejší používatelia si ho navyše budú môcť jednoduchšie aktualizovať aj sami – do obchodov totiž dorazí odomknutý.

Samotný tablet je vďaka tenkým rámikom po bokoch displeja dokonca tenší ako 7.9″ iPad mini 3. Hrúbka pekne spracovanej konštrukcie zase dosahuje úctu-hodných 6 milimetrov.

Výrobca zakomponoval do výbavy špeciálny softvér (tzv. foto-manažéra) Dell Gallery, aby asistoval používateľovi pri dolaďovaní vyhotovených – nastavenie hĺbky a i. – fotografií. Niečo obdobné dokáže smartfón HTC One M8.

V ponuke bude i LTE verzia. Spoločnosť Dell predstavila 8.4″ novinku oficiálne až na CES 2015, no prvý krát uzrel svetlo sveta na vývojárskej konferencii Intelu ešte v septembri.

Dostupný je momentálne zatiaľ iba v USA za 399 dolárov. Koncom týždňa dorazí do Kanady a krajiny ako Nový Zéland, Čína alebo Nemecko sa dočkajú začiatkom roka 2015.