Úvod Novinky BEZ HANBY: Elephone má najväčšiu kópiu TouchWizu

BEZ HANBY: Elephone má najväčšiu kópiu TouchWizu

32

V časoch vojny medzi Samsungom a Apple, by sa mohlo zdať, že ostatní výrobcovia radšej sklopia oči a prestanú kopírovať každý detail. Potom však narazíte na firmu ako Elephone a všetky vaše ilúzie sú razom preč. Nikdy v živote totiž nikto tak precízne neskopíroval TouchWiz.

Hovoríme tu pritom o smartfóne Elephone P5000, zariadení s 5350 mAh batériou, telom hrubým necelých 9 mm a 5-palcovým displejom. Čo sa týka procesora, telefón beží vďaka Mediateku MT6592, ktorý je, čo sa výkonu týka, porovnateľný s procesorom Snapdragon 400, spolu s 2 GB pamäte RAM. Niekoho môže zaujať aj snímač odtlačkov prstov.

Vyzerá to celkom dobre, čo poviete? No, a potom sa telefón zapne a vy si poviete: „Aha! TouchWiz!“ V skutočnosti však ide o nadstavbu od Elephone. Tento výrobca mal v minulosti nadstavby takmer totožné s čistým Androidom. Rozhodnutie, do najmenšieho detailu okopírovať TouchWiz, je teda dosť prekvapivé.

Ikony, menu, nastavenia, notifikačná lišta, všetko je v podstate kópiou Samsungu. Dokonca aj telefón na prvý pohľad vyzerá tak, akoby ho vyrobila spomínaná juhokórejská spoločnosť. Oválne tlačidlo „domov“ a dva kapacitné tlačidlá po stranách, nie je vám to trochu povedomé?

V galérii nájdete menší prehľad nového systému od Elephone.

Elephone systém
Elephone systém (9)
Elephone systém (8)
Elephone systém (7)
Elephone systém (6)
Elephone systém (2)
Elephone systém (3)
Elephone systém (4)
Elephone systém (5)