Úvod CES 2015 1 auto, 880 km a žiadny šofér: Audi ukáže na CES 2015...

1 auto, 880 km a žiadny šofér: Audi ukáže na CES 2015 budúcnosť

13

Na tohtoročnú šou spotrebnej elektroniky dorazí automobil, ktorý nešoféruje žiadny človek. Cestou do svojho cieľa prejde cez šokujúcich 880 kilometrov – z mesta San Francisco až do bájneho Las Vegas. Aj keď si to možno viacerí mysleli, toto autonómne vozidlo nemá na svedomí Tesla a ani Google. Jeho prednú aj zadnú časť totiž zdobia štyri slávne kruhy.

Nemecká automobilka predviedla, ako si predstavuje našu budúcnosť na cestách. Jej technologický výdobytok absolvoval prvú dlho-traťovú testovaciu jazdu; a výsledok bol viac ako úspešný. Audi tak na seba pritiahla so svojim novým modelom enormnú pozornosť všetkých populárnych tech médií, a má na to aj pádny dôvod.

Autonómne ‚sci-fi‘ auto je vybavene radou senzorov, niekoľkými radarmi, pokročilými laserovými skenermi a dokonca aj 3D kamerami. Celý tento systém zvládne vďaka nekompromisnej výbave nahradiť klasického – živého – šoféra za volanom, pričom neprekročí rýchlosť 110 kilometrov za hodinu. Najlepšie na tom všetkom ale je, že dizajnu zostal tradičný nádych elegancie.

Samostatný systém nemá v novej generácii Audi A7 problém ani s náročnejšími operáciami, ako napríklad prechod z jedného pruhu do druhého. Automobilu dokonca asistuje pri veľmi zlom počasí i GPS konektivita, keďže zlá viditeľnosť obmedzuje funkcionalitu integrovaných kamier.

Tím inžinierov z nemeckej spoločnosti dorazí na CES 2015 v utorok ráno (miestneho času), a to vrátane auta či niekoľkých pozvaných žurnalistov, ktorí si 160 kilometrov z celkovej cesty osobne vychutnali na sedadle pre vodiča. Viac praktických informácií budeme teda vedieť až neskôr.

Zdroj: dailydot.com; Foto: audiusa.com