Úvod Novinky Je Wi-Fi nebezpečná? Pozrite sa, čo jej prítomnosť spôsobila rastlinám!

Je Wi-Fi nebezpečná? Pozrite sa, čo jej prítomnosť spôsobila rastlinám!

83
Výsledok experimentu - vľavo miestnosť bez Wi-Fi, vpravo s Wi-Fi (zdroj: globalresearch.ca)

Výsledok zaujímavého – i keď pre niekoho pomerne amatérskeho – experimentu možno viacerých z vás šokuje. V miestnosti s dvomi aktívnymi Wi-Fi routermi sa rastlinám totiž vôbec nedarilo. Nie len, že nevyklíčili, niektoré z nich boli dokonca aj úplne ‚kaput‘.

Za dvanásť-dňovým experimentom stoja mladé študentky zo strednej školy z Dánska, ktoré za svoje aktivity dostali ocenenie v regionálnej vedeckej súťaži. K jeho realizácii ich podľa dostupných informácií dohnala vlastná zvedavosť. Študentky prezradili, že vždy, keď spávajú v blízkosti mobilu, mávajú ďalší deň v škole problémy so sústredením.

Informoval web GlobalResearch.

Cieľom celého experimentu bolo teda zistenie vplyvu radiácie z mobilných telefónov na ľudský organizmus. Keďže však ich škola nedisponovala potrebným vybavením, ktoré by simulovalo adekvátne prostredie, museli trošku improvizovať. Vďaka svojim výpočtom zistili, že dva Wi-Fi routre dokážu emitovať zhruba rovnakú radiáciu ako bežný mobilný telefón.

Mladé vedkyne z Dánska (zdroj: globalresearch.ca)Na časové obdobie dvanástich dní tak umiestnili do dvoch miestností semená (vrátane potrebného vybavenia pre realizáciu klíčenia a rastu) rastliny zvanej Lepidium sativum, čo je vlastne druh žeruchy záhradnej. Rozdiel medzi miestnosťami pritom spočíval iba v prítomnosti Wi-Fi.

Za spomenuté obdobie experimentu sa mladé vedkyne starali o všetky semená takmer úplne rovnako (rovnaké množstvo vody, svetla aj teplota). Výsledok bol aj napriek tomu výrazne rozdielny. Zakiaľ, čo semená rastliny v miestnosti bez radiácie z routrov vyklíčili bez menšieho problému, tie z druhej miestnosti nepreukázali takmer žiadny náznak života.

Podobný pokus plánuje realizovať aj odborník na neurovedu – profesor zo švédskeho Karolinska Institute. Tentokrát ale hodlá použiť profesionálne vedecké prostredie.

Zdroj: globalresearch.ca via badatel.net