Úvod Anketa Výsledky hlasovania: Končí vo svete smartfónov nadvláda Samsungu? Podľa Slovákov, áno!

Výsledky hlasovania: Končí vo svete smartfónov nadvláda Samsungu? Podľa Slovákov, áno!

15

Samsung posledných pár mesiacov nezažíva najideálnejšie obdobie. Jeho predaje, ako aj zisky klesajú, zo všetkých strán počúvajú kritiku o tom, koľko veľa modelov ponúkajú, aký strašný je TouchWiz a prečo pri výrobe drahších modelov nepoužívajú viac kovu.

To všetko dokopy na výrobcovi zanechalo poriadne veľkú jazvu, ktorá sa odrazila aj na ďalších krokoch, ktoré sa chystá podniknúť. Podľa dostupných informácií totiž počet dostupných modelov smartfónov zníži až o tretinu. Okrem toho majú tie najmodernejšie kúsky disponovať technológiou, ku ktorej nebude mať prístup žiaden iný výrobca.

My sme sa vás pred niekoľkými dňami spýtali na to, či si myslíte, že sú dni slávy Samsungu už za nami, alebo či sa ešte vrátia. Výsledky sú skutočne zaujímavé. Až 55% z vás si myslí, že Samsung už bude mieriť len smerom nadol, zatiaľ čo 29% opýtaných si myslí pravý opak. Približne 16% zo všetkých čitateľov sa nevedelo rozhodnúť.

Zaujímavé je aj porovnanie s globálnou anketou, ktorá sa viac menej zhoduje s výsledkami, ktoré sme zaznamenali aj my. V nej si totiž 52% ľudí myslí, že sláva Samsungu je už za nami, 18% si myslí, že s Galaxy S6 sa Samsung udrží na vrchole.

[yop_poll id=“12″]

Zdroje: PA, AP