Úvod Novinky Tento psík behá vďaka labkám, ktoré mu vyrobila 3D tlačiareň

Tento psík behá vďaka labkám, ktoré mu vyrobila 3D tlačiareň

3

Moderné technológie nepomáhajú len ľuďom, ale aj zvieratkám. Tie síce nepoužívajú Android, ani iOS, no technológia, vďaka ktorej sa na tomto svete majú o čosi lepšie je nám veľmi dobre známa. Naposledy sa o tom presvedčil psík Derby, kríženec plemena Husky, ktorý sa narodil s vývojovým postihnutím. V podstate mu nenarástli poriadne predné labky.

Dlhšiu dobu teda používal špeciálny vozík s kolieskami, ktorý mu umožňoval aspoň akú-takú voľnosť. Nemohol si však užiť hru s ostatnými psíkmi. Nakoniec si ho všimla Tara Anderson. Pracuje vo firme „3D systems“, ktorá sa zaoberá 3D tlačou, tlačovými materiálmi a softvérom zobrazujúcim 3D modely.

Tara sa pokúsila Derbymu vytlačiť protézy, ktoré by poslúžili lepšie, ako vozíček. Ako to nakoniec dopadlo necháme na vás. Pozrite si toto video a posúďte sami:

Derpy dnes s protézami dokáže ubehnúť tri až päť kilometrov a po prvýkrát v živote si tak môže užívať radosť z pohybu a hru s rovesníkmi. Jeho páni Sherry a Dom Portanoví sa skutočne nemôžu sťažovať. Máte skúsenosti s 3D tlačiarňami? Ak áno, aké?

Zdroj: DN