Úvod Novinky TELEKOM vládne LTE. 4G sieťou pokrýva už 47% populácie

TELEKOM vládne LTE. 4G sieťou pokrýva už 47% populácie

3

Rozširovanie vysokorýchlostnej 4G mobilnej siete na Slovensku pokračuje rýchlym tempom, pričom lídrom v tejto oblasti je operátor Telekom s pokrytím až 47% populácie.

O2 nedávno spustil LTE sieť pre viac ako 160 tisíc zákazníkov v Bratislave a v Košiciach, ako ja v okolí týchto najväčších miest Slovenska. Orange pokrýva svojou 4G sieťou približne 30% populácie, pričom všetci operátori plánujú v rozširovaní LTE pokrytia intenzívne pokračovať.

V posledných týždňoch pribudlo LTE pokrytie do miest Detva, Kežmarok, Levoča, Nemšová, Nová Baňa, Rimavská Sobota a Senica – začiatkom decembra už Telekom pokrýval LTE sieťou 60 miest a ďalšie pribudnú ešte do konca roka.

Telekom navyše LTE sieťou už nepokrýva iba všetky krajské a desiatky okresných či ďalších miest, ale súčasne ponúka signál aj v ich okolí a prináša ho do desiatok ďalších obcí. Podľa plánov boli pokrývané ďalšie obce v Podunajskej nížine či ďalších regiónoch.

Pokrytie pribudlo v obciach: Badín, Bernolákovo, Blatné, Brehy, Hamuljakovo, Hrubý Šúr, Hviezdoslavov, Jabloňové, Kráľová pri Senci, Miloslavov, Orovnica, Pernek, Reca, Rovinka, Šenkvice, Štvrtok na Ostrove, Veľký Grob, Vlkanová a Vysoká pri Morave.

mapa

Aktuálnu mapu pokrytia nájdete v →tomto odkaze

zdroj: press centrum