Úvod Aplikácie Skype bude už čoskoro v reálnom čase prekladať vaše hovory do iného...

Skype bude už čoskoro v reálnom čase prekladať vaše hovory do iného jazyka

10

Nedávno sme vás informovali o veľkej aktualizácii Google Translate, ktorá umožnila prekladať odfotené nápisy a uľahčovala komunikáciu s cudzincami. Zdá sa, že Microsoft to pomocou Skype vzal na úplne iný level. V preview verzii totiž nájdete funkciu, ktorá prekladá hovory z angličtiny do španielčiny a naopak. V reálnom čase.

Star Trek? Tiež si myslím. Čoskoro už budú univerzálne komunikátory povinnou výzbrojou každého diplomata. Niečo ako Babylonská rybka zo Stopárovho sprievodcu Galaxiou.

Skype Translator funguje na Windows 8.1 a beta verzii Windows 10. Momentálne podporuje iba anglický a španielsky jazyk, no Microsoft už demonštroval aj preklad z Nemčiny.

Microsoft uvádza Skype Translate ako nástroj pre školy. Firma ho testovala na študentoch z USA a Mexika. Skype je už dnes v školách veľmi populárny, hlavne medzi učiteľmi, ktorí sa zúčastňujú na videokonferenciách s kolegami po celom svete. Všetky testy však zatiaľ boli v limitovanom a kontrolovanom prostredí. Pre Microsoft je teda vypustenie tohto softvéru ako skúška ohňom. My dúfame že uspeje a čoskoro bude podporovať aj slovenčinu.

Microsoft tiež uviedol okamžitý preklad správ v štyridsiatich jazykoch. Ak by ste chceli otestovať nové funkcie Skypu, musíte získať pozvánku na tejto stránke. Odporúčame použiť kód MTT1724. Získate ju rýchlejšie.

Zdroj: T