Úvod Novinky Porovnanie technických špecifikácií: Sony Xperia Z4 Compact a Z4 Ultra

Porovnanie technických špecifikácií: Sony Xperia Z4 Compact a Z4 Ultra

22

Ako už možno viete, pred predstavením vlajkových lodí sa na internete často objavia informácie pochádzajúce z niekoľkých zdrojov, ktoré tvrdia, že prinášajú tie najčerstvejšie správy z vývoja toho či iného zariadenia. Presne takú správu máme pre vás aj dnes, pričom hviezdami dnešnej show budú chystané zariadenia od Sony, vrátane Xperia Z4 Compact či Xperia Z4 Ultra.

Začnime hneď najmenším z dvojice zariadení. Sony Xperia Z4 Compact má ponúknuť obrovský výkon v malom balení, čo je prístup, ktorý sa páči veľkému počtu ľudí. Aj z toho dôvodu sa Sony rozhodlo ju vybaviť 4,7-palcovým displejom s rozlíšením 1 920 x 1 080, 64 bit čipsetom Snapdragon 8103 GB operačnej pamäti RAM. Pod kapotou sa okrem toho nachádza aj 32 GB vnútornej pamäti a na zariadení nájdete aj dvojicu reproduktorov. Zo zadnej strany sa na svet bude pozerať 20,7 Mpx fotoaparát, zatiaľ čo na prednej strane nájdete 5 Mpx jednotku. Sony Xperia Z4 by mala disponovať certifikáciou IP68 a rozšírenou konektivitou (LTE Cat.9, Bluetooth 4.1 a NFC). Presná kapacita batérie zatiaľ nie je známa, no podporovať by mala bezdrôtové nabíjanie.

Druhým pánom na holenie je goliáš medzi smartfónmi – Xperia Z4 Ultra. Tá má ponúknuť gigantický 6,44-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440. Podobne ako Xperia Z4 Compact, aj „Ultra“ verzia ponúkne Snapdragon 8103 GB operačnej pamäti RAM. Na zadnej strane sa má nachádzať 16 Mpx senzor. Podobne, ako aj jej predchádzajúca verzia, aj nová Xperia Z4 Ultra ponúkne možnosť ovládania ceruzkou, no zároveň príde aj s vlastným stylusom. Batéria bude veľká v rozmedzí od 3 500 do 4 000 mAh.

Z dôvodu problémov s novým čipsetom Snapdragon 810 sa dostupnosť týchto zariadení údajne presunula z prvého štvrťroku 2015 na druhý štvrťrok. Vlajková loď Xperia Z4, ako aj tablet Xperia Z4 Tablet by sa mali objaviť už 5. januára, teda tesne pred začatím CES 2015 v Las Vegas.

Zdroje: AO, PA