Úvod Novinky Čínsky superfón: Tento kúsok disponuje až 5350 mAh batériou!

Čínsky superfón: Tento kúsok disponuje až 5350 mAh batériou!

6

Čínsky výrobca uvedie na spotrebiteľský trh veľmi zaujímavý smartfón, ktorý nie len, že disponuje obrovskou batériou, ale dokáže ňou nabíjať aj iné mobilné zariadenia. K tomu všetkému dostal do výbavy 8-jadrový procesor, veľký displej či čítačku na odtlačky prstov.

Elephone P5000 predstavuje – čo sa týka predovšetkým špecifikácií – klasický čínsky hi-tech kúsok. Nikoho teda neprekvapí 5-palcový 1080p displej, 1.7 GHz procesor MediaTek MT6592, NFC čip, 2 GB operačná pamäť, 16 Mpx a 8 Mpx foťák alebo taký operačný systém Android vo verzii 4.4.4.

Elephone P5000
Elephone P5000

Mobilné zariadenie skrýva jednu špecialitku – tou je výdrž energie. Na jedno nabitie ho vraj udrží batéria s ozrutnou 5350 mAh kapacitou pri nepretržitej prevádzke i 4 dni. A keby to náhodou nestačilo, 70% z celkovej kapacity je schopná rýchlo-nabíjacia technológia dobiť za približne jednu hodinu.

Celkové rozmery konštrukcie Elephone P5000 dosahujú 144 x 71 x 9,3 milimetra. Dizajn sa však pomerne nápadne podobá na produkty od iných výrobcov, predovšetkým od kórejského Samsungu.

Smartfón by mal prísť na pulty obchodov začiatkom budúceho roka za zatiaľ nešpecifikovanú cenu. A čo sa týka dostupnosti, medzinárodné objednávky sú podľa informácií tech webu Phone Arena viac ako pravdepodobné.

Pokročilá 'Touch ID' technológia na čítanie odtlačkov prstov
Pokročilá ‚Touch ID‘ technológia na čítanie odtlačkov prstov
Nabíjanie iného mobilného zariadenia rovno cez kábel
Nabíjanie iného mobilného zariadenia rovno cez kábel
Zdroj: elephone.hk via phonearena.com