Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry Classic: Moderná klasika pre skutočného biznismena

BlackBerry Classic: Moderná klasika pre skutočného biznismena

15

Skaut medzi výrobcami mobilných telefónov predstavil dlho-očakávanú novinku s populárnou QWERTY klávesnicou. Pri výbere dizajnu zvolil osvedčenú klasiku, ktorú privíta predovšetkým biznis-trieda. Dych-vyrážajúce špecifikácie však určite nečakajte.

Aj keď si už možno viacerí mysleli, že sa na značku BlackBerry po príchode inteligentných telefónov s dotykovým displejom pomaly ale isto zabudne, nestalo sa tak. Ostrieľaného výrobcu neodradila ani silnejúca konkurencia. So smartfónom Classic hodlá získať bývalých členov fanklubu opäť na svoju stranu. Podarí sa mu to?

BlackBerry Classic ponúkne časť technických špecifikácií zo staršieho modelu Q10; oproti nedávno-predstavenému Passportu ide teda o mierne slabší model. Ak je niekto zvyknutý na osem-jadrové procesory, QHD rozlíšenie, 5-palcové displeje či 16 Mpx fotoaparáty, zostane pri tomto čerstvom kúsku pravdepodobne mierne sklamaný.

Legendárna QWERTY klávesnica od BlackBerry
Legendárna QWERTY klávesnica od BlackBerry

Mobilné zariadenie beží na operačnom systéme BlackBerry OS 10.3.1, kde nechýba ani špeciálna optimalizácia spotreby energie v batérii, vďaka čomu by malo teoreticky vydržať na jedno nabitie pri pravidelnom používaní i 22 hodín.

Vo výbave nechýba 3.5-palcový displej, rozlíšenie 720 x 720 pixelov (294 ppi), 8 Mpx/2 Mpx fotoaparát, dvoj-jadrový procesor Snapdragon s 1.5 GHz frekvenciou (Krait), grafický procesor Adreno 225, optický ‚trackpad‘, 2 GB operačná pamäť a 16 GB internej pamäte s možnosťou rozšírenia prostredníctvom microSD karty.

VIDEO: BlackBerry Classic

Majitelia BlackBerry Classic si takisto budú môcť inštalovať podporované Android aplikácie cez tzv. Amazon App Store. Výrobca ďalej uviedol, že integrovaná QWERTY klávesnica je údajne až 4x presnejšia ako softvérová. V Spojených štátoch bude zariadenie k dispozícii za 450 amerických dolárov; pred-objednávky sú už v plnom prúde, prvé zásielky pravdepodobne dorazia v priebehu budúceho týždňa.

Zdroj: blackberry.com via tnw.co