Úvod Aplikácie TIP: 3D aplikácia Nativity Scene AR v rozšírenej realite – od slovenských...

TIP: 3D aplikácia Nativity Scene AR v rozšírenej realite – od slovenských vývojárov

1

To, že skvelé aplikácie nevznikajú iba v zahraničí vieme už dávno. Aj na Slovensku máme veľa šikovných vývojárov, ktorí nás občas prekvapia niečím novým a zaujímavým. Jednou z týchto aplikácií je aj Nativity Scene AR.

O čo ide? V podstate to vyzerá veľmi jednoducho. Vytlačíte si malý betlehem, ktorý bude slúžiť ako tzv. marker. Po namierení fotoaparátu Vášho telefónu sa vám zobrazí animovaná scéna. Blížia sa vianoce, a určite bude fajn mať doma svoj vlastný Betlehem. Čo vy na to?

Podľa mňa to rozhodne vyzerá zaujímavo. V budúcnosti snáď pribudnú aj ďalšie markery a potom budeme mať animovanú celú obývačku :)

Aplikáciu spolu s podrobnejším návodom na použitie nájdete v Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brosvision.nativityscenear“]

Nativity Scene AR vytvoril tím Brosvision, ktorý už má na rováši viac podobných aplikácií. Ak sa vám nechce platiť euro za „živý“ Betlehem, možno Vás zaujme napríklad handsonAR. V tejto aplikácii, si môžete prezerať niektoré populárne smartfóny. Samozrejme že v 3D pomocou vášho smartfónu. Momentálne tak nájdete modely ako Samsung Galaxy Note 2, Galaxy S3, iPhone 5, Nexus 7 a mnoho ďalších. Postup je rovnaký. Vytlačíte 3D marker, namierite naň fotoaparát a hotovo.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brosvision.handsonar“]

Prípadne podporte Brosvision stiahnutím ich stolného hokeja. Ako ho hrať snáď písať nemusím.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brosvision.tablehockeyhd“]