Úvod Aplikácie Na WhatsApp sa šíri táto poplašná správa. Neverte jej!

Na WhatsApp sa šíri táto poplašná správa. Neverte jej!

4

Začnime tento článok tým, že WhatsApp je na prvý rok úplne zadarmo a po roku máte možnosť zaplatiť predplatený pár centov na ďalší rok. Okrem toho v aplikácii nie sú žiadne poplatky a rozhodne nie za každú jednu správu.

Zároveň chceme upozorniť aj na to, že WhatsApp, ako služba v žiadnom prípade nekončí.

Dobre, takže keď ste si to už prečítali, môžeme spraviť lepší úvod, v ktorom vysvetlím, že o čo tu vôbec ide. Ako už možno viete, WhatsApp je masívne populárna služba určená pre komunikáciu. Aj na Slovensku ju používajú tisíce ľudí.

Dokážete si teda predstaviť, čo sa stane, ak si teraz ľudia medzi sebou začnú posielať poplašné správy o tom, že ak správu neprepošlú ďalej, WhatsApp si začne účtovať 1 cent za každú správu, alebo že úplne skončí. Presne to sa totiž momentálne deje. Správy sa medzi používateľmi šíria ako po anglicky, tak aj s krkolomným prekladom ako tým nižšie.

V sobotu rano WhatsApp bude spoplatnená. Ak máte aspoň 10 im kontakty odoslať správu. Týmto spôsobom budeme vidieť, že ste vášnivým užívateľom a vaše logo bude modrý (obr. modra gulicka) a bude aj naďalej zadarmo. (Ako je uvedené v novináchdnes. WhatsApp bude stáť 0,01 eur za správu. Pošlite odkaz na túto správu 10 ľuďom. Keď to urobíte sa rozsvieti modrá inak WhatsApp aktivovať vyúčtovanie.

Podobné nezmysly sa začali šíriť krátko po tom, ako bola ešte 19. februára potvrdená jeho akvizícia Facebookom. Najnovšie správy sa začali šíriť hneď po tom, ako WhatsApp aktualizoval svoje servery. Jedna verzia poplašnej správy znie takto:

Ahojte, ja som David D. Suretech, zakladateľ WhatsApp. Táto správa slúži ako informácia pre vás všetkých, že pre nové zariadenia máme dostupných len 53 miliónov účtov. Naše servery boli v poslednom čase preplnené a tak vás žiadame o pomoc s riešením tejto situácie. Potrebujeme, aby aktívni používatelia poslali správu každému jednému kontaktu vo svojom zozname, čím potvrdíte, že ste na WhatsApp stále aktívni. Ak tak nespravíte, riskujete zablokovanie vašej služby a vymazanie všetkých kontaktov. O tom, že sme zaznamenali správy z vášho smartfónu budete informovaní pomocou fajky, ktorá svoju farbu zmení zo zelenej na modrú.

Šíriace sa správy preverila aj spoločnosť ESET. Tá potvrdila, že sa nejedná o vírus a že najlepším riešením bude jednoduché odignorovanie otravných reťazových správ.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]

Vďaka za tip, Aďka!

Zdroj: PCA