Úvod Anketa Výsledky hlasovania: Aké rozlíšenie je ideálne pre dnešné telefóny?

Výsledky hlasovania: Aké rozlíšenie je ideálne pre dnešné telefóny?

15

Ešte pred niekoľkými hodinami sme sa vás spýtali jednu zaujímavú otázku. Zaujímal nás váš názor na ideálne rozlíšenie, ktorým by mali disponovať moderné telefóny. Zaujímavé sú nie len výsledky ankety, ale aj samotná diskusia pod článkom, v ktorej padlo veľa zdravých názorov.

Vo väčšine ste sa zhodli, že rozlíšenie, s ktorým výrobcovia prišli je už dostatočné. To teda otvára dvere ďalším dôležitým otázkam, ako napríklad, na čom by mali výrobcovia (čo sa displejov týka) popracovať ako na ďalšom. Mala by to byť spotreba, maximálny jas, odraz okolitého svetla, alebo niečo iné?

V dnešnej dobe už takmer každý väčší výrobca ponúka HD rozlíšenie aj v strednej triede a v mnohých prípadoch dokonca ešte viac. Je teda nutné vôbec pokračovať ďalej?

Až 328 z vás (56%) za ideálne rozlíšenie považuje Full HD (1 920 x 1 080), zatiaľ čo vyššie rozlíšenie, QHD či 4K UHD by preferovalo 13%, resp. 10% z vás. Približne 13% z tých z vás, ktorí sa zapojili do ankety sa uspokojí aj s HD (1 280 x 720) rozlíšením.

Podľa posledných informácií to však vyzerá tak, že výrobcovia budú na pílu tlačiť aj naďalej. Samsung má už budúci rok predstaviť 5,9-palcový Ultra HD panel, ktorý má využiť v budúcoročnom Galaxy Note 5. Ďalšie dve veľké ryby, LG a Sharp majú taktiež predstaviť podobné panely.

Hlasovanie nám teda poukazuje na to, že slovenský zákazník je celkovo spokojný s Full HD rozlíšením. Ak sa výrobcovia rozhodnú ponúknuť rozlíšenie, ktoré bude o niečo vyššie, mal by sa zároveň sústrediť aj na vylepšenie ďalších kritérií, akými je spotreba, jas a ďalšie. Zaujímavé je taktiež aj to, že výsledky československej, resp. slovenskočeskej komunity sa zhodujú aj s výsledkami medzinárodnej komunity. Vo výsledkoch servera Phone Arena je však jasne vidieť, že medzinárodný zákazník je o niečo náročnejší, keďže s HD (1 280 x 720) by sa uspokojilo len 6% hlasujúcich.

[poll id=“318″]