Úvod Novinky Android Testujeme Nexus 9 s Android 5.0 Lollipop: Pýtajte sa

Testujeme Nexus 9 s Android 5.0 Lollipop: Pýtajte sa

25

Keď Google predstavil svoje nové zariadenia, okamžite som svoju pozornosť upriamil na Nexus 9. Nie je to preto, že by sa mi Nexus 6 nepáčil a popravde, pravdepodobne sa z neho stane môj hlavný smartfón, no Nexus 9 ma zaujal viac. Dôvodov prečo tomu tak je, je hneď niekoľko.

Prvým z nich je fakt, že ho vyrobil HTC. Nie je žiadnym tajomstvom, že sa mi produkty HTC veľmi páčia a preto som čakal, ako sa im podarí prvý tablet od čias HTC Flyer, ktorý veľa vody nenamútil. Tým ďalším dôvodom je fakt, že veľkosť Nexus 9 je pre moje potreby perfektná. Ani nie malý, ani nie veľký, taký akurát.

V dnešnej dobe je len veľmi ťažko recenzovať zariadenia objektívne, keďže každý z nás môže mať iné preferencie. Pre mňa, ako človeka, ktorý by si telefón s displejom menším než 5,5-palca už asi nekúpil sú 7-palcové tablety alá Nexus 7 primalé a naopak, namiesto veľkých 10+ palcových tabletov radšej využijem notebook. Do recenzie Nexus 9 teda idem s tým, že ponúka nie len optimálnu veľkosť, ale aj praktické využitie. Či sa moje predpoklady naplnia zatiaľ neviem, no jeden môže dúfať, však áno.

Nexus 9 ponúka 8,9-palcový IPS LCD displej s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixelov, 2 GB operačnej pamäti RAM, podľa konfigurácie 16, resp. 32 GB vnútornej pamäti, 8 Mpx zadný a 1.6 Mpx predný fotoaparát, BoomSound reproduktory umiestnené na prednej strane a 6 700 mAh batériu. Zariadenie beží na najnovšom Android 5.0 Lollipop, bez akejkoľvek nadstavby. Pozrieme sa teda na jeden zo softvérovo najčistejších tabletov na trhu.

V špecifikáciách som vynechal zmienku o čipsete, keďže ten je jedným z najväčších lákadiel. Pod kapotou totiž usilovne tiká 64-bitová Nvidia Tegra K1, dvojjadrový čipset, ktorý má ponúknuť nespútaný výkon, aký tu ešte nebol. Na toto tvrdenie sa v plnej recenzii pozrieme bližšie, keďže mnohí začali hlásiť, že práve výkon je niečo, z čoho sú sklamaní.

Testovať budeme bielu 16 GB Wi-Fi verziu. Ak máte ohľadom tohto tabletu akékoľvek otázky, kľudne sa pýtajte. Odpoviem vám na ne priamo v diskusii nižšie, alebo v plnej recenzii.