Úvod Novinky Sonim XP7: Najodolnejší smartfón s LTE

Sonim XP7: Najodolnejší smartfón s LTE

5

Výrobca odolných smartfónov Sonim, sa na svojom najnovšom modeli poriadne vyšantil. Jeho najnovší výtvor, Sonim XP7 by mohli používať aj vojaci. Nič sa mu nestane, ak spadne dvoch metrov na betón a plávať s ním môžete 30 minút s hĺbke až 2 metre.

Telefón je okrem iného odolný tiež voči prachu, hline a blatu. Zaujímavé je však aj rozmedzie teplôt, s ktorými zariadenie nemá problémy -20 až 55 stupňov Celzia. Túto mašinku teda môžete používať aj v Rusku, aj v trópoch. Poteší tiež predĺžená trojročná záruka.

Čo sa týka špecifikácií, Sonim XP7 na tom nie je najhoršie. Vo vnútri tiká štvorjadrový Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz a zariadenie využíva 1 GB pamäte RAM spolu so 16 GB vnútorným úložiskom. Najviac však zaujme 4G konektivita. Len neviem, či ju v Slovenskom teréne využijete.

sonim-2

Záujemcovia budú so smartfónom komunikovať pomocou 4″ WVGA displeja, ktorý nemá problémy s rukavicami. Na zadnej strane nájdete 8 Mpix fotoaparát, zatiaľ čo vpredu je 1 Mpix senzor. Hudbu si budete púšťať pomocou 103 dB reproduktora. Nás zaujala aj výdrž zariadenia. 1 000 hodín nečinnosti, prípadne 40 hodín volania zaisťuje obrovská 4 500 mAh batéria. Výdrž tri dni je teda podcenenie.

Sonim XP7 momentálne stojí 578 dolárov no v balíčku dostanete okrem smartfónu aj vode odolné bluetooth slúchadlo v hodnote 49 dolárov (podľa výrobcu). XP7 príde na trh už v marci.

Zdroj: GA