Úvod Novinky SMSkovala počas toho, ako šoférovala: To, čo sa jej stalo vás od...

SMSkovala počas toho, ako šoférovala: To, čo sa jej stalo vás od toho zaručene odradí

48

Keď sa nabudúce budete rozhodovať, či za volantom pošlete rýchlu SMSku, spomeňte si na príbeh Christiny Jahnz z amerického Colodara.

Christina už tak, ako, ako bola zvyknutá, odviezla svoju dcéru do školy. Hneď, ako ju tam bezpečne vyložila, rozhodla sa počas šoférovania poslať rýchlu hlasovú správu svojej kamarátke. Podľa jej slov počas toho na malý okamih upriamila pozornosť na telefón a nie na šoférovanie a vtedy sa stala nehoda. Jej auto sa stretlo so zvodidlom. Tyč zo zvodidla jej pritom prepichla stehno a von sa dostala cez jej zadok.

Pred tým, ako bolo Christinu vôbec možné prepraviť do nemocnice museli záchranné zložky odpíliť oba konce tyče, ktorá ju prepichla. V nemocnici sa musela podrobiť urgentnej operácii. „Začali ma operovať, no po 40 stehoch som ich prestala počítať,“ podelila sa o strašidelný zážitok.

prepichnuty-zadok-2
Tyč, ktorá prešla cez stehno a vyšla cez Christinin zadok

Tí z vás, ktorí počas šoférovania aj naďalej posielate SMS správy, boli ste varovaní. Možno sa vám doteraz ešte nič nestalo, no to neznamená, že to tak ostane navždy. Nie len, že tým ohrozujete svoj život, no ohrozujete tým bohužiaľ aj životy ostatných, často úplne nevinných ľudí. Koniec koncov, nechcete predsa skončiť vo večerných správach o tom, ako vašimi intímnymi partiami preletela 10 centimetrov hrubá tyč. Ani Christine nie je všetko jedno: „Povedali mi, že ak by som na zvodidlo narazila len pod mierne iným uhlom, vykrvácala by som na mieste.“ Tým, ktorí počas šoférovania čekujú Facebook, alebo odpisujú na správy odkázala ešte jednu vec „Je devastujúce vedieť, že som tomu mohla tak ľahko predísť. Pevne verím, že môj príbeh pomôže zachrániť životy ďalších. Počas šoférovania za žiadnu cenu neSMSkujte.

Aktualizované 19. 11. 2014: Doplnené fakty.

Zdroj: PA