Úvod Novinky Šéf mobilnej divízie Samsungu pyká za slabé predaje: Dostal len 50% plat

Šéf mobilnej divízie Samsungu pyká za slabé predaje: Dostal len 50% plat

8

Šéf mobilnej divízie juhokórejského giganta, JK Shin, pocítil nevydarené obdobie firmy priamo na svojej peňaženke.

Za posledné tri mesiace zarobil 500 000 eur (kombinácia platu a bonusov), čo je o viac než polovicu menej než počas predchádzajúceho štvrťroku, počas ktorého zarobil približne 1,2 miliónov eur.

Z JK Shina to teda v žiadnom prípade nerobí chudobného človeka, no jedná sa o jasný náznak toho, že najväčší výrobca na svete prechádza do režimu úspory financií. Samsung je s 24% podielom na trhu stále najväčší výrobca smartfónov na svete, no svoju pozíciu pomaly ale isto stráca na úkor čínskych výrobcov, akým je napríklad Xiaomi, ktorého predaje vyleteli hore, ako by boli pripevnené ku raketoplánu.

Samotného Shina sa zníženie platu až tak netýka, keďže tento rok zarobil poriadne veľký balík peňazí. Hneď na začiatku roka totiž dostal výplatu vo výške 7 miliónov eur, v ktorej boli pravdepodobne bonusy za minulý rok. Samsung okrem toho stále zarába obrovské peniaze z iných produktov, ako aj zo smartfónov, ktorých predávajú kvantá. Ak sa spoločnosť neposnaží a na trh neprinesie zariadenie, ktoré by bolo schopné konkurovať čínskemu Xiaomi, alebo výrobcom jemu podobným, kraľovať na tróne smartfónov dlho nebude.

Zdroje: WSJ, E