Úvod Návody NÁVOD: Zvýšte si výdrž batérie na svojom Samsung smartfóne vďaka týmto trikom

NÁVOD: Zvýšte si výdrž batérie na svojom Samsung smartfóne vďaka týmto trikom

9

Výdrž batérie je veľmi dôležitý ak nie najdôležitejší atribút dnešných smartfónov a tabletov. Bez potrebnej šťavy sú vám aj tie najlepšie funkcie a vymoženosti na nič.

Smartfóny a tablety majú od výroby primárne aktívnych množstvo nastavení, ktoré nie sú vždy až tak potrebné a ich zmenou si môžete v niektorých prípadoch dokonca rapídnejšie predĺžiť výdrž batérie na jedno nabitie.

Nasledujúcich sedem jednoduchých trikov je určených hlavne pre Samsung Galaxy zariadenia, ktorých je medzi používateľmi neúrekom, no niektoré môžete aplikovať aj na zariadenia ostatných výrobcov a získate tak pár percent batérie navyše, ktoré sa môžu hodiť ak potrebujete uskutočniť súrny hovor a podobne.

Predsa len, každé percento navyše je lepšie ako 0.

Jas

androidportal(066)Všeobecne známy trik a veľmi účinný. Automatické nastavenie jasu môže byť príjemné, no nie pre batériu. Nastavujte si jas manuálne.

Pre obyčajné čítanie správ, prezeranie sociálnych sietí a podobne stačí aj jas minimálny a ľudské oko si s tým hravo poradí.

Ak vám na displej zrazu zasvieti slnko, intuitívne určite dokážete „nahmatať“ widget jasu na domácej obrazovke, respektíve v notifikačnej lište a dočasne si jas zvýšiť.

Pozadie

androidportal(067)Super AMOLED displeje používané v Samsung Galaxy zariadeniach ovplyvňujú výdrž batérie viac ako napr. IPS panely.

Čím jasnejšia farba, tým väčšia spotreba energie a naopak. Nastavte si tmavé, najlepšie čierne pozadie domácej a uzamykacej obrazovky. Rozdiel určite pocítite.

 

 

 

Synchronizácia

google_sync_settings

Synchronizácia údajov a služieb je samozrejme potrebná a užitočná, prečo mať však zapnutú synchronizáciu služieb, ktoré nepoužívate.

Otvorte si nastavenia synchronizácie Google účtu a vypnite služby, ktoré nepoužívate.

Služby lokalizácie

androidportal(068)Je skvelé, keď vám asistent Google Now na základe polohy prezradí aká vás čaká premávka na ceste z práce, či aké je počasie v cieli vašej cesty.

Ak sa bez týchto vymožeností zaobídete poprípade ich nepoužívate, vypnite služby lokalizácie polohy v nastaveniach. Aj keď to tak možno nevyzerá, neustále určovanie polohy dá batérii zabrať.

Vypnutie aplikácií

androidportal(069)Ak ste si podľa predošlého odporúčania vypli napríklad synchronizáciu Google Drive, pretože službu nepoužívate, rovnako v nastaveniach správy aplikácií vypnite aj aplikáciu Drive.

Rovnako tak zakážte všetky aplikácie, ktoré nepoužívate, a ktoré to umožňujú. V tomto správcovi aplikácií ich samozrejme môžete opätovne spojazdniť, ak sa ich rozhodnete časom používať.

Animácie

androidportal(070)Obmedzte, poprípade zakážte efekty a animácie používateľského rozhrania TouchWiz, ktoré ich má neúrekom.

Animácia zámku obrazovky, prechody…všetko nájdete v nastaveniach domácej a uzamykacej obrazovky, pričom ešte môžete navštíviť „vývojárske nastavenia“, kde nájdete možnosť vypnúť akékoľvek animácie. Keďže sa jedná o nastavenia pre vývojárov a nepatríte medzi pokročilých užívateľov, ostatným položkám v danom menu pozornosť pre istotu nevenujte.

Bluetooth, NFC, GPS

2012-10-19_14-08-02-1Tieto služby nepoužívame zrovna často a teda je ich zbytočné mať zapnuté. Aj keď o Bluetooth technológii to pomaly prestáva platiť, keďže sa do popredia dostávajú inteligentné hodinky, ktoré musia byť so smartfónom spárované práve touto technológiou a to iste platí aj pri spojení s automobilom.

NFC a GPS však potiahnu energie dosť a nemusí to tak byť.

Vyskúšajte týchto pár odporúčaní a dajte nám časom vedieť, o koľko sa vám podarilo predĺžiť výdrž batérie.

zdroj: PA