Úvod Novinky Microsoft daroval TV stanici tablety, používajú ich ako stojan pre iPady

Microsoft daroval TV stanici tablety, používajú ich ako stojan pre iPady

31

Softvérový gigant si chcel spraviť menšiu reklamu. Darované Windows tablety však reportéri či komentátori americkej CNN v práci používajú skôr iba ako dekoráciu, a v horších prípadoch aj ako stojany pre tablety od Apple. 

Microsoft daroval populárnej spravodajskej televíznej stanici niekoľko kusov Surface Pro 3, ktoré disponujú veľmi praktickým stojanom. A aj keď to možno vyzerá na prvý pohľad profesionálnejšie, zopár dôkazov naznačuje tomu, že nie sú medzi žurnalistami príliš využívané na to, na čo boli i pôvodne vyrobené.

Predpokladaný zámer daru bol pravdepodobne v zviditeľnení tabletov v očiach verejnosti. Predsa len, keď ho má počas priameho prenosu reportér hlavných správ, je vďaka veľkému počtu sledovateľov o úspešnú reklamu viac-menej postarané.

Sociálnu sieť Twitter ale počas amerických volieb zaplavila spŕška fotiek, ktoré nesú jasný dôkaz o ich – akoby som to správne nazval – pasívnom používaní. Inými slovami – používaní na skrývanie alebo státie iPadov.

Microsoft Surface je akýmsi hybridom medzi tabletom a osobným počítačom. Jeho univerzálne púzdro zvládne plniť funkciu ochranné krytu, prenosnej klávesnice či dokonca stojanu.

Zdroj: twitter.com, geekwire.com via phonearena.com