Úvod Hry Hráči Ingress nachodili dokopy cez 127 miliónov kilometrov

Hráči Ingress nachodili dokopy cez 127 miliónov kilometrov

13

Hra s rozšírenou virtuálnou realitou, ktorá mala svojim hráčom napomôcť zlepšiť životosprávu, prináša štatistické údaje z fungovania za obdobie posledných dvoch rokov. Medzi perličkami Ingress svieti aj nezanedbateľných osem miliónov stiahnutí. 

Internetový gigant Google zverejnil zaujímavú infografiku, kde prezentuje niekoľko dôležitých míľnikov, ktoré jeho netradičná hra pre mobilné zariadenia stihla od svojho štartu dosiahnuť. Do reality Ingress sa za dva roky zapojilo ohromné množstvo hráčov z viac ako 200 krajín. No a za ten čas prešli vo svojom okolí dohromady cez 127 miliónov km.

Hra Ingress bola do nedávna exkluzívne pre operačný systém Android. Od júla tohto roka sa však všetko zmenilo, nakoľko dostali po novom prístup aj majitelia iOS zariadení.

Princíp tejto multiplayerovej hry spočíva v boji o portále, ktoré sa ‚akože‘ vyskytujú i v skutočnom svete; uvidíte ich však iba na displejoch smartfónov, ak ste na správnom mieste. Popri hraní je teda využívaný GPS signál aj mapa okolia. V súboji sa stretávajú dve frakcie – osvietení a odporcovia. Sám hráč si pritom sám vyberie tú stranu, pre ktorú bude následne celý čas bojovať.

ŠTATISTIKA Ingress

Štatistiky hry Ingress

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticproject.ingress&referrer=utm_source%3Dingress%26utm_medium%3Dwebsite%26utm_campaign%3Ddownload“]

Zdroj: PhoneArena.com