Úvod Novinky Hľadáte si prácu? Pozrite sa, koľko platia stážistom najväčšie firmy na svete!

Hľadáte si prácu? Pozrite sa, koľko platia stážistom najväčšie firmy na svete!

11

Slovenský pracovný trh nie je ten najprívetivejší. Ľudia sú často nútení vycestovať do zahraničia, kde hľadajú vyšší plat a vyššiu kvalitu života. Možno vás teda neprekvapí, že západný trh je naklonený hlavne šikovným ľuďom, ktorí majú potenciál spoločnostiam priniesť šikovné ruky.

Jessica Shu, študentka počítačových vied na Cornell University, ktorá doteraz pracovala ako softvérová inžinierka len nedávno zverejnila zoznam ponúk od rôznych spoločností, ktoré ju oslovili. Jednalo sa pritom o stáž.

V zozname, na ktorom sa nachádzajú spoločnosti ako Google, Apple, Facebook a investičná spoločnosť Goldman Sachs, nájdete mesačné, alebo hodinové ponuky, okrem ktorých firmy ponúkajú aj štipendiá, resp. navýšenia pre pokrytie ubytovania.

Za 170 pracovných hodín jej spoločnosť Dropbox, ktorá je známa svojim cloudovým úložiskom ponúkla slušných 13 500 dolárov mesačne, zatiaľ čo na druhom mieste sa s 12 600 dolármi za mesiac umiestnila spoločnosť Linkedin. Amazon a Foursquare sa spoločne s 11 000 dolármi na mesiac umiestnili na treťom mieste.

Ak do celkovej sumy nezarátame štipendiá a príplatky na vykrytie ubytovania, najviac platia obchodníci z Jane Street ($10 400/mesiac), Fitbit ($9 300/mesiac) a Dropbox so spoločnosťou Yelp (obe po $8 500/mesiac).

Nižšie nájdete celý zoznam:

zoznam

Tento zoznam tak dáva šikovným študentom a ľuďom so skúsenosťami v technológiách prehľad o tom, aké možnosti ponúkajú najväčšie spoločnosti na svete.

Zdroj: BI