Úvod Novinky Aplikácie Google má novinku: Weby ponúknu možnosť zbaviť sa reklám za mesačný poplatok...

Google má novinku: Weby ponúknu možnosť zbaviť sa reklám za mesačný poplatok od $1 do $3

8

Spoločnosť Google sa opäť rozhodla rozšíriť portfólio svojich služieb. Väčšina príjmov firmy síce plynie z reklám, no to ho nezastavilo a s využitím systému Google Contributor môžete za poplatok z webu odstrániť reklamy. Samozrejme že len tie od Googlu.

Tento technologický gigant vlastní jednu z najväčších reklamných sietí na svete s názvom AdSense. Ak používate Google Contributor, tieto reklamy sa vám nebudú zobrazovať, vydavatelia dostanú peniaze späť a Google si zaúčtuje menšiu províziu.

Celý systém bude fungovať tak dobre, koľko peňazí doň vložíte. Ak zaplatíte jeden dolár, bude sa vám zobrazovať menej reklám. Ak však zaplatíte tri, zmiznú všetky.

Google Contributor

Niektoré stránky však majú reklamné bloky implementované v dizajne a ich odstránením by sa kompletne rozhádzalo formátovanie. V týchto prípadoch systém blok vyplní farbou pozadia, alebo zobrazí ďakovný odkaz. Pre návštevníkov svojich obľúbených stránok to tak môže znamenať aj to, že za malú mesačnú almužnu podporia tvorcov a tým im pomôžu s tvorbou ďalšieho zaujímavého obsahu.

Služba dnes funguje len na pozvánky a paušál. Na jej eventuálne celosvetové spustenie si ešte budeme musieť počkať. Zatiaľ si ju môžu užívať iba ľudia zo zámoria.

Ako sa vám páči Google Contributor? Mali by ste o niečo podobné záujem, alebo vám reklamy až tak nevadia?

Zdroje: G, Ž