Úvod Novinky Android Android 5.0 Lollipop má chyby: Postihli majiteľov Nexus 5 a Nexus 4

Android 5.0 Lollipop má chyby: Postihli majiteľov Nexus 5 a Nexus 4

22

Poveľkej softvérovej aktualizácii vôbec nie je nezvyčajné, že používatelia začnú hlásiť rôzne chyby, ktoré sa vývojárom nepodarilo odhaliť. Jedna z týchto chýb sa týka funkcie svietidla (flashlight), ktorá sa po novom objavila v rýchlych nastaveniach.

Chyba najčastejšie ovplyvňuje majiteľov Nexus 5, no nahlásili ju už aj majitelia Nexus 4. Podľa nich stačí svietidlo zapnúť. Potom by sa o niekoľko minúť malo vypnúť samé, no podľa tých, ktorí chybu nahlásili sa stane úplne niečo iné. Aplikácia, ako aj samotný fotoaparát prestanú fungovať, pričom opraví ich až reštart zariadenia.

fotoaparat-chyba-2 fotoaparat-chyba-3

 

Pri Nexus 4 by podľa slov redaktorov z Phone Arena limit pre vypnutie existovať nemal, no po niekoľkých minútach im prestal fungovať proces fotoaparátu. Ten sa im podarilo naštartovať spustením fotoaparátu z uzamykacej obrazovky.

Či je to pre vás obrovská chyba, to necháme na vaše posúdenie. Je ale dosť pravdepodobné, že Google má už teraz rozpracovaný balíček s opravami chýb. Dajte nám ale vedieť aj o ďalších chybách, ktoré sa vám podaria objaviť.

Zdroje: AP, PA