Úvod Smartphony Dohady Zmeny v Samsungu: Radšej menej modelov s kvalitnejším spracovaním a nižšou cenou!

Zmeny v Samsungu: Radšej menej modelov s kvalitnejším spracovaním a nižšou cenou!

4

Samsung nezažíva ružové obdobie. Dnešné finančné výsledky vôbec nie sú pozitívne a tak s tým kórejský gigant musí niečo spraviť. Na krk mu dýchajú oveľa mladší výrobcovia, ako napríklad XiaoMi a situácii nepomohol ani Apple, ktorý predstavil väčšie zariadenia.

V konferenčnom hovore ohľadom finančných výsledkov, Robert Yi, šéf pre prácu s investormi, priznal, že Samsung na zmenu trhu zareagoval pomaly. Okrem toho mala byť prediskutovaná aj stratégia pre ďalšie roky, do ktorej spadá aj zoštíhlenie ponuky rôznych modelov smartfónov a tabletov Galaxy.

Je teda viac než možné, že Samsung začne vyrábať viac lacnejších a kvalitnejších zariadení, aby sa tak vyrovnal ponukám výrobcov ako napríklad XiaoMi, Lenovo či Huawei. Dôkazom toho, že to Samsung myslí vážne je nový rad zariadení Galaxy „A,“ ktorý je o niečo lacnejší a vyrobený z kovu, no stále to nie je ono.

Ďalším vylepšením a zoštíhlením celého fungovania segmentu smartfónov a tabletov v Samsungu by mohlo byť vyradenie niektorých modelov, ktoré nie sú tak populárne. Či sa pre to Samsung rozhodne je už vo hviezdach. Každopádne to vyzerá tak, že od Samsungu môžeme čakať relatívne veľké vylepšenia.

Zdroje: TG, PA