Úvod Novinky FOTO: Vivo chystá ultratenký smartfón: Hrubý má byť len 3.8mm, potvrdil to...

FOTO: Vivo chystá ultratenký smartfón: Hrubý má byť len 3.8mm, potvrdil to obrázkami

7

Len minulý týždeň sa na internetovú verejnosť dostali informácie o tom, že čínsky výrobca Oppo plánuje zariadenie, ktoré bude v jeho najtenšom bode hrubé len 4 milimetre.

Od telefónov musíme mať reálne požiadavky. Výrobcovia do nich predsa musia natlačiť procesor, displej a hlavne batériu, ktorá celé zariadenie poháňa. Ani tieto limitácie však neodradili spoločnosť Vivo, ktorá chystá svoju novinku a teraz dobre počúvajte, čítajte, ktorá bude hrubá len 3,8 milimetra.

Len si to predstavte. Ak si to predstaviť neviete, pozrite si obrázky, ktoré nájdete pod článkom. Z aktuálne najtenšieho telefónu, Gionee Elife S5.1 spravila novinka od Vivo moletné zariadenie, čo sa len tak často nevidí.

Takto tenké zariadenie bude mať prirodzene svoje problémy, medzi ktoré okamžite môžeme zaradiť ohýbanie, slabú výdrž batérie a ďalšie. Práve na probléme s ohýbaním majú pracovať inžinieri z Vivo, ktorí celú konštrukciu mali vyrobiť zo zliatiny hliníka a lítia, ktorá je pri tretinovej váhe tak pevná, ako nerezová oceľ.

Na oficiálne špecifikácie a detailnejšie snímky si už budeme musieť počkať. Zariadenie to je ale veľmi zaujímavé. Nie praktické, no zaujímavé určite.

vivo-1
vivo-2
vivo-3
Zdroj: PA