Úvod Novinky Android Sony premýšľa nad zavedením čistého Androidu pre svoje najúspešnejšie modely

Sony premýšľa nad zavedením čistého Androidu pre svoje najúspešnejšie modely

18

Sony je, čo sa vývojárov týka, jeden z najpriateľskejších výrobcov. Pre šikovných vývojárov a nadšencov milujúcich upravené ROM už dávno odomkol bootloadery, poskytol zdroje ku kernelom a ďalšie veci, ktoré pomohli s vývojom vlastných ROM. Spoločnosť však momentálne začala premýšľať nad tým, že by dobré vzťahy s vývojármi posunula do úplne iného levelu. Pre svoje high-endy budúcnosti chcú vytvoriť a začať ponúkať AOSP ROM (čistý Android).

Ešte v júni sa k vývojárskemu tímu pridal Alin Jerpelea, ktorý dovtedy programoval pre CyanogenMod FreeXperia. Na nedávnej prednáške, ktorej sa zúčastnil naznačil, že existuje obrovská možnosť, že by Sony mohol predstaviť AOSP ROM pre ich najpopulárnejšie smartfóny.

Jerpelea by však mal na prípadných AOSP ROM pracovať sám a preto sa nedá očakávať, že sa čistý Android dostane na každé zariadenie. Momentálne sa dá predpokladať, že AOSP ROM dostanú vlajkové lode a populárne modely, ako napríklad Xperia L, Z, ZL, S a Tablet Z.

Sony verí, že tým, že si na svoju stranu pritiahnu vývojárov sa zapáčia aj bežným ľuďom. Podobnú snahu o sprístupnenie čistého Androidu pre najnovšie a najzaujímavejšie Android zariadenia mal aj Google s ich projektom „Google Play Edition.“ Už dlho sme však ohľadom žiadneho nového telefónu nič nepočuli a preto je momentálne otázne či s tým ešte budú pokračovať.

Sony sa tak stavia to vcelku zaujímavej a unikátnej pozície, ktorá sa im v budúcnosti môže poriadne vyplatiť.

Zdroj: AA