Úvod Novinky Google Šéf Androidu, Sundar Pichai, sa stal šéfom takmer všetkých dôležitých produktov Google

Šéf Androidu, Sundar Pichai, sa stal šéfom takmer všetkých dôležitých produktov Google

2

VGoogle sa dejú poriadne veľké zmeny. Jednou z nich je reorganizácia toho, kto je zodpovedný za rôzne produkty. Podľa najnovších informácií sa šéfom takmer všetkých dôležitých produktov Google stal Sundar Pichai, ktorý doteraz kraľoval Androidu. Jediná služba, ktorá nie je pod jeho palcom je YouTube. O ten sa stará šéfka Susan Wojcicki, ktorá ho spravuje spolu s Larry Pagom.

Pre Sundara Pichaia je to samozrejme obrovský skok vpred. Ten totiž doteraz spravoval Android, Chrome a Android aplikácie. Odteraz má na starosti nie len to, ale aj vyhľadávanie, mapy, Google+, AdWords a dokonca aj AdSense. To teda znamená, že terajší šéfovia týchto dôležitých produktov budú o svojich plánoch a výsledkoch namiesto Larryho Paga informovať Sundara Pichaia. Pichai v Google robí od roku 2004. Ten sa za posledné dva roky poriadne vyšvihol. Dokonca sa povráva, že ak by svoje šťastie nenašiel v Google, bol jedným z horúcich kandidátov na post šéfa celého Microsoftu.

Pre Larryho Paga to znamená odbremenenie od obrovského objemu práce, ktorú nosil na pleciach. Okrem toho, že musel dávať pozor na to, čo robili siedmi šéfovia rôznych oddelení sa musel starať o vývoj nových produktov, o tajný tím ľudí v Google X, atď. Teraz, keď bežné dianie v Google prevezme pod kontrolu Sundar Pichai, Larry Page získa viac času na plánovanie dlhodobej stratégie spoločnosti, ktorá je pre Google veľmi dôležitá.

Zdroje: RC, PA