Úvod Novinky Samsung predstavil nový štandard pre Wi-Fi: Je 5-násobne rýchlejšia

Samsung predstavil nový štandard pre Wi-Fi: Je 5-násobne rýchlejšia

15

Samsung práve predstavil nový, rýchlejší štandard pre Wi-Fi. Technologický gigant totiž prišiel s 60 GHz technológiou Wi-Fi, ktorá informácie medzi zariadeniami prenáša rýchlosťou 4.6 Gbps, alebo 575 MBps.

Jedná sa teda o päťnásobné zrýchlenie aktuálneho štandardu (866 Mbps – 108 MBps). V praxi by to mohlo znamenať, že 1 GB súbor by ste si medzi zariadeniami mohli preniesť do troch sekúnd.

Cesta k novému štandardu nebola jednoduchá. Spoločnosť sa totiž stretla s niekoľkými závažnými problémami, ako napríklad s faktom, že signál v 60 GHz pásme nemal taký dosah, ako aktuálny štandard. V mnohých prípadoch sa dokonca nedokázal dostať z jednej miestnosti do druhej. Samsung to už ale vyriešil a verí, že sa z jeho novej technológie stane komerčne dostupný štandard.

Jedno je jasné. Samsung už má jasno v tom, kde svoj nový štandard využije. Podľa ich slov sa ho dočkajú audio vizuálne a zdravotné pomôcky, ktoré vyrába a ktoré sú súčasťou „smart home,“ hnutia, ktoré sa snaží nahradiť hlúpe spotrebiče za inteligentné.

Zdroj: PA