Úvod Novinky Google Pravda o cenách Nexusov: Nejednalo sa vždy o cenovo dostupné zariadenia!

Pravda o cenách Nexusov: Nejednalo sa vždy o cenovo dostupné zariadenia!

2

Nový Nexus vyrobila Motorola, ponúka 5,96-palcový displej a šiesty Nexus smartfón sa začne predávať už o pár týždňov za cenu od 649 dolárov. Je to tak nie len najväčší, ale aj najdrahší telefón od Google vôbec.

Myslím, že ak poviem, že takto vysoká cena prekvapila väčšinu z nás, nebudem preháňať. A nie, nie je to kvôli tomu, že nový Nexus neponúka dostatočne výkonné špecifikácie a softvérové funkcie na to, aby stál toľko, ako väčšina vlajkových lodí. Je to kvôli tomu, že sme si od čias Nexus 4 zvykli, že Nexusy sú cenovo dostupné zariadenia, s kvalitným spracovaním a špecifikáciami.

Pred Nexus 4 a Nexus 5 sa predávali zariadenia ako Galaxy Nexus, Nexus S či Nexus One. Práve tretí spomenutý vyrobil v roku 2010 HTC a už vtedy sa nedotovaný začal predávať za 529 dolárov. Ani riešenie od Samsungu nebolo lacné. Nedotované sa totiž predávalo za niečo vyše 500 dolárov.

Nový Nexus 6 sa začne predávať už začiatkom novembra, no na vybraných trhoch si ho budete môcť predobjednať už koncom októbra. Dostupnosť u slovenských operátorov momentálne zisťujeme.

Zdroj: PA