Úvod Novinky O2 Analytics: 85% používateľov považuje dátový balíček za dostatočný

O2 Analytics: 85% používateľov považuje dátový balíček za dostatočný

27

Smartfóny, ktoré sú v posledných rokoch akousi povinnosťou pre každého mladého moderného človeka, sú bez dobrého internetového pripojenia iba obyčajnými mobilnými telefónmi. S čoraz-väčším dopytom po inteligentných mobilných zariadenia však priamo úmerne rastie aj dopyt po dátach od mobilných operátorov. Jeden z nich navyše zverejnil zaujímavý prieskum, kde je čierne na bielom, že tomu tak skutočne je aj v praxi. 

Výsledky štúdie O2 (U&A Study), za ktorým stojí spoločnosť Ipsos, totiž prezradili, že až 49 percent opýtaných využíva internet vo svojom mobile. Zaujímavosťou však nepochybne je, že ešte v roku 2011 predstavoval tento podiel chabých 10%.

o2-analytics-2

„Čoraz častejšie surfujeme na našich mobiloch. S každou generáciou smartfónov a zlepšovaním sietí operátorov sa zlepšuje aj zákaznícka skúsenosť. Rozvoj 4G sietí a nové možnosti využitia dát povedú k ešte výraznejšiemu nárastu zariadení pripojených do mobilnej dátovej siete ,“ uviedol v tlačovej správe Igor Tóth, ktorý stojí na pozícii marketingového riaditeľa O2 pre rezidenčný segment.

O2 Analytics: 85% opýtaných je spokojných

Ak niekto z vás nie je spokojný so svojim dátovým balíčkom, radí sa automaticky do 9% menšiny; 5% používateľov dokonca oznámilo, že objem ich dát je pre nich až príliš veľký. No a ostatných približne 85% je samozrejme so všetkým spokojných.

„Štúdia U&A potvrdila, že zákazníci s ohľadom na ich dnešné potreby sú s objemom dát vo svojich balíčkoch spokojní. Nedostatok dát pociťuje len takmer desatina zákazníkov. Spotreba dát však rastie rýchlym tempom a s rozvojom 4G technológii sa tempo ešte zrýchli. Tomuto trendu prispôsobujeme a budeme prispôsobovať portfólio našich produktov tak, aby zákazníci mohli za rozumnú cenu naplno využiť všetky možnosti, ktoré im ich smartfón, tablet, či iné zariadenie ponúka,“ prezradil Igor Toth.

o2-analytics-1

Podľa U&A štúdie O2 Analytics, tento rok sa pripájalo 27% používateľov internetu práve cez smartfóny. Najpopulárnejším pripojením k internetu je aj naďalej fixné, a to v kombinácii s WiFi routerom, ktoré si drží podiel až 73%.

A čo vy? Ste spokojní so svojim balíčkom? Ak nie, neváhajte nám dať v komentároch vedieť, prečo.

Zdroj: tlačová správa