Úvod Smartphony Dohady Nexus 6 a Nexus 9 nebudú lacné: Tieto ceny vás možno odradia...

Nexus 6 a Nexus 9 nebudú lacné: Tieto ceny vás možno odradia od ich kúpy

6

Google má už dnes predstaviť nový smartfón, Nexus 6 a nový tablet, Nexus 9. Stať sa tak má potichu, bez tlačovej konferencie. O nových zariadeniach už samozrejme čo-to vieme. Nexus 6 nesie označenie „Shamu,“ zatiaľ čo tablet Nexus 9 má označenie „Volantis.“

Tí z vás, ktorí od tohtoročných Nexusov očakávate rovnako ľudovú cenu, akú poskytli predchádzajúce modely, musíme sklamať. Nemecký predajca Media Markt, totiž zverejnil ceny, ktoré sú pomerne vysoké.

Motorola-Nexus-6

Cena Nexus 6 začína na 569€, čo je oproti minuloročnému Nexus 5, ktorého uvádzacia cena bola 399€, poriadny skok. Predajcovia minulý rok Nexusy predávali o 50€ drahšie, než samotný Google na Google Play. TO by teda mohlo znamenať, že na Google Play by sa nový Nexus mohol začať predávať približne za 500€.

HTC-Nexus-9

Nexus 9 sa má začať predávať so štartovacou cenou 399€ (16 GB Wi-Fi) a jeho cena má pokračovať cez 489€ (32 GB Wi-Fi) až na 569€ (32 GB LTE).

Či sú tieto ceny koncové, resp. či sa budú pred uvedením na trh ešte meniť, zatiaľ nevieme. Každopádne, kúpili by ste si nové Nexusy za takúto cenu?

Zdroj: PA