Úvod Aplikácie Microsoft chce vylepšiť Android: Predstavil vlastné aplikácie

Microsoft chce vylepšiť Android: Predstavil vlastné aplikácie

25

Nový Microsoft už nie je to, čo starý Microsoft. A neberte to nijak zle, ba práve naopak. Pod vedením Satya Nadellu sa mnohé z vecí zmenili, vrátane nových príležitostí, ako sa pohnúť ďalej. Microsoft dnes totiž predstavil nové aplikácie, naprogramované špeciálne pre Android.

Nové aplikácie vznikli z hnutia „Garage,“ niečoho podobného ako v prípade 20% voľného času, ktorý svojim zamestnancom dáva Google. Vďaka tejto iniciatíve vznikli nové Android aplikácie a dokonca aj aplikácia pre Android Wear.

Najzaujímavejšou aplikáciou je Next Lock Screen, uzamykacia obrazovka, ktorá nahradí tú základnú, pričom zameraná je hlavne na produktivitu. „Stretli sme sa s niekoľkými uzamykacími obrazovkami, no ani jedna nebola zameraná na produktivitu,“ povedal Lawrence Ripsher z Microsoftu. Next Lock Screen vám umožní spraviť viac vecí, rýchlejšie.

Namiesto toho, aby ste museli telefón odomknúť, otvoriť kalendár a pripojiť sa na konferenčný hovor, to môžete spraviť priamo z uzamykacej obrazovky, jednoduchým swipnutím. Či práve táto funkcia zaujme veľký počet ľudí je otázne. Uzamykacia obrazovka má však viac zaujímavých funkcií, ako napríklad všetky nadchádzajúce udalosti v kalendári či zmeškané hovory a prijaté správy/emaily.

microsoft-next-lock-screen-1 microsoft-next-lock-screen-2

Okrem toho, Next Lock Screen vám umožní rýchly prístup k vašim obľúbeným aplikáciám, ktoré si môžete roztriediť podľa toho či ich potrebujete v práci, škole, počas cestovania, alebo doma.

Medzi zvyšné dve aplikácie z iniciatívy Microsoft Garage patrí Journeys & Notes, aplikácia pre zaznamenanie toho, kde ste boli. Podobnosť s Foursquare, resp. Swarm je čisto náhodná. Druhou aplikáciou je Torque. Jedná sa o implementáciu hlasového vyhľadávania Bing, ktorého zapnete jednoduchým pokrútením rukou.

microsoft-next-lock-screen-3 microsoft-next-lock-screen-4 microsoft-next-lock-screen-5

Všetky aplikácie sú už dostupné v Google Play a sú vedené ako zadarmo. Problémom je len dostupnosť, keďže tá je podľa všetkého nastavená len pre USA a Kanadu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.next“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.journeysandnotes“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.bing.torque“]

Zdroje: AA, TV