Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo vytvorí novú značku: Chce predávať telefóny cez internet a poraziť XiaoMi

Lenovo vytvorí novú značku: Chce predávať telefóny cez internet a poraziť XiaoMi

1

ZXiaoMi sa stala čínska super-hviezda len za pár krátkych rokov. Svojim úspechom sympatická firma prekvapila mnohých výrobcov, vrátane Apple a Samsungu, ktorých predbehla a stala sa tak číslom 1 na gigantickom čínskom trhu.

Zvyšok čínskych výrobcov, ktorí telefóny vyrábali ešte ďaleko predtým, než XiaoMi vôbec začal to prirodzene trápi a situáciu chcú opäť obrátiť vo svoj prospech. Lenovo je jedným z takýchto výrobcov a momentálne už má plán na to, ako to dosiahnuť.

Podľa informácií zo servera The Wall Street Journal sa Lenovo chystá vytvoriť novú spoločnosť a značku, ktorú bude využívať pri predávaní smartfónov cez internet, presne tak, ako to robí XiaoMi. Spočiatku by tak mali robiť len na čínskom trhu. Nová značka, ktorá zatiaľ nemá názov, by mala svoje pôsobenie odštartovať už 1. apríla budúceho roku. Lenovo ako značka smartfónov ani náhodou nekončí, zariadenia budú predávať aj naďalej tak, ako doteraz.

Lenovo bol v druhom štvrťroku 2014 štvrtý najväčší výrobca smartfónov na svete. Spoločnosť je momentálne v procese odkúpenia Motorola Mobility od Google. Je ale nutné podotknúť, že táto akvizícia s vytvorením novej značky nemá nič spoločné.

Zdroje: WSJ, PA, E