Úvod Konkurencia Apple iPhone 6 a 6 Plus sú najrýchlejšie smartfóny, tvrdí nezávislý výskum

iPhone 6 a 6 Plus sú najrýchlejšie smartfóny, tvrdí nezávislý výskum

43

Vdiskusiách sa často stretávame s argumentami, prečo je jeden telefón lepší, než ten druhý a ktorý je z nich vôbec najlepší. Prirodzene, nikdy, ani za sto rokov, sa všetci nedohodnú.

Ani to ale nebránilo nezávislým výskumníkov pripraviť test, v ktorom otestovali takmer všetky novšie smartfóny. V testoch ale chýbali tie najdôležitejšie modely, ako napríklad Xperia Z3, Galaxy Note 4 či Nexus 6. Nevadí, poďme sa pozrieť, s čím prišli.

Výskum v bodoch

  • *Nezávislí* výskumníci otestovali najnovšie zariadenia od Apple, Samsung, HTC a LG
  • Zamerali sa na to, ako rýchlo dokážu zariadenia otvárať aplikácie, prehrávať videá a hry a aké šikovné boli v multitaskingu
  • Apple iPhone 6 sa umiestnil na prvom mieste, hneď za ním iPhone 6 Plus a na treťom mieste Galaxy S5
  • Do testu nebol zahrnutý Galaxy Note 4, ani Xperia Z3, ktoré majú byť podľa odhadov minimálne tak rýchle, ako nové iPhony

Výskumníci z Which? si na paškál zobrali najpopulárnejšie zariadenia tohto roku, vrátane vlajkových lodí, ako napríklad LG G3, HTC One (M8) či iPhone 5s. Jedným z testov bolo zmeranie rýchlosti aplikáciou Geekbench 3, na základe čoho boli potom zostavené výsledky. Medzi testovanými zariadeniami sa ani tentokrát neobjavil žiaden z Nexusov.

Namerané skóre

  1. Apple iPhone 6: 4569
  2. Apple iPhone 6 Plus: 4548
  3. Samsung Galaxy S5: 3998
  4. Apple iPhone 5s: 3971
  5. HTC One (M8): 3881
  6. Samsung Galaxy Note 3: 3843
  7. Sony Xperia Z2: 3753
  8. LG G3: 3430
  9. Apple iPhone 5c: 1992

Aj napriek spŕške kritiky, ktorú výskumníci Which? za svoje rozhodnutie zinkasovali sa poradie smartfónov rozhodli ponechať rovnaké. Myslíte si, že výsledky, ktoré namerali výskumníci z Which? sú správne, resp. odrazí sa nameraný výkon aj vo výkone, ktorý vidíme v každodennom živote?

poradie

Zdroj: W