Úvod Novinky Honor 6 je kráľom pomeru ceny a výkonu: 5“ FullHD displej, 3...

Honor 6 je kráľom pomeru ceny a výkonu: 5“ FullHD displej, 3 GB RAM, 3 000 mAh batéria a 13 MPx foťák za neodolateľnú cenu

13

Huawei vstupuje na slovenský trh a to s poriadnym haló. Svoju zaužívanú značku pre európske trhy vymenil za „Honor“ a aj na ten náš trh doslova vletel s prvým zariadením. Je ním Honor 6, ktorý zaujme nie len špecifikáciami, ale aj cenou, ktorá je extrémne zaujímavá.

Najprv si však zrekapitulujme špecifikácie. V štíhlej, 7,5 milimetrov tenkej konštrukcii sa ukrýva 5-palcový 1080p displej, osemjadrový procesor, 3 GB operačnej pamäti RAM, 13 Mpx zadný fotoaparát, 5 Mpx predný fotoaparát a poriadne macatá 3 000 mAh batéria.

Zo špecifikácií by sa mohlo zdať, že sa pozeráme na ďalších ‘aspoň-500-eurový’ telefón. V tomto prípade sa však našťastie mýlime. Huawei si totiž za svoju novinku pýta 329€, resp. £249. Áno, nie je to veľa, no práve tam z nášho pohľadu nastáva veľký problém.

Huawei svoju novú značku Honor a konkrétne Honor 6 začína predávať nie len na Slovensku, ale aj iných európskych trhoch. Rôzne štáty pritom hlásia cenu od 269€ do 299€, nikdy viac. Keď sme kontaktovali Honor a spýtali sa na to, prečo je cena pre slovenský trh o 30 eur vyššia, bolo nám povedané, že záleží na dohode s predajcami. Skvelé.

To je ale stále približne polovica z toho, čo si za svoje telefóny pýta jeho konkurencia. S podobne lukratívnou ponukou na slovenský trh dorazil aj ďalší z čínskych výrobcov – Lenovo. Ten nedávno predstavil svoju novú vlajkovú loď Vibe Z2 Pro. Z čínskych výrobcov sa podobný ťah očakáva ešte od XiaoMi, z ktorého sa podľa posledných údajov len nedávno stal tretí najväčší výrobca telefónov na svete.

Kým si ale Huawei nespraví poriadok v tom, koľko si za svoj telefón pýta v jednotlivých európskych krajinách, je veľmi ťažké brať ich vyjadrenia o tom, ako si vážia svojich zákazníkov na Slovensku vážne. Predsa len, 10% navýšenie ceny len kvôli bližšie neuvedenej dohode s predajcami je dosť veľa.

1
2
6
10
Zdroj: Tlačová správa