Úvod Anketa HLASOVANIE: Tieto skvelé vlajkové lode sa predávajú na hranici 400€. Oplatí sa...

HLASOVANIE: Tieto skvelé vlajkové lode sa predávajú na hranici 400€. Oplatí sa kupovať niečo drahšie?

29

Najnovšie vlajkové lode od tých najznámejších výrobcov so sebou väčšinou prinášajú poriadne mastnú cenovku. Či je to Sony, Samsung, LG alebo HTC, väčšinou sa môžeme pripraviť na cenu niekde okolo 600€, niekedy ešte viac.

Je to ale skutočne nutné? Nestačia nám modely spred šiestich mesiacov, ktoré boli predstavené na jar? Ich cena už stihla klesnúť, prinášajú stále relatívne vysoký výkon a Android na nich beží stále tak krásne, ako na úplných novinkách.

Medzi telefónmi, ktorých cena klesla na veľmi príjemnú hranicu napríklad patrí LG G3, ktorý sa v niektorých e-shopoch predáva už od 389€ (nemusí byť SK distribúcia) či Galaxy S5, ktorý je vedený za cenu od 418€. Okrem toho, u jedného z predajcov cena za HTC One (M8), telefón, ktorý ponúka krásny a kvalitný dizajn začína už na cene 346€. Pri takto výhodnej cene by sme však zbystrili pozornosť, nemusí byť všetko tak ružové ako sa zdá. To platí hlavne vtedy, ak žiaden iný predajca zariadenie nepredáva za podobne nízku cenu.

Za zmienku však napríklad stojí aj neuveriteľne výkonný a šikovný Galaxy Note 3, ktorého cena po uvedení nového modelu klesla taktiež na 418€. Galaxy Note 4 pritom stojí od 669€. To už je poriadny rozdiel.

Nexus do tohto porovnania veľmi nechceme ťahať, keďže Nexus 5 a Nexus 6 nevyrába rovnaká spoločnosť, pričom práve ona mohla ovplyvniť to, za koľko sa bude predávať. To si necháme na inokedy.

Čo teda hovoríte na cenový rozdiel polroka starých modelov a ich novších polovičiek? Oplatí sa priplatiť?

[poll id=“317″]