Úvod Výrobcovia Google Google Nexus 6 je konečne tu! 5,9“, 3GB RAM a Android 5.0...

Google Nexus 6 je konečne tu! 5,9“, 3GB RAM a Android 5.0 Lollipop

27

Google dnes predstavil svoju novú vlajkovú loď – Nexus 6. Jedná sa o vôbec najväčší Nexus smartfón, ktorý je navrhnutý tak, aby zákazníkom, aj vývojárom poskytol perfektne odladenú platformu pre najnovší Android – tentokrát Android 5.0 Lollipop.

Nový Nexus 6 ponúka takmer šesť palcový Quad HD displej, v konštrukcii, ktorá je o niečo väčšia než Galaxy Note 4 či iPhone 6 Plus. Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx senzor s optickou stabilizáciou obrazu a na prednej strane nájdete stereo reproduktory.

Smartfóny radu Nexus boli vždy mierne upravené verzie známych modelov od výrobcov. V prípade Nexus 5 to bol LG G2 a v prípade Nexus 6 bola predlohou nová Moto X. Nexus 6 tak disponuje podobnými krivkami a dokonca aj kovovým rámikom. V kruhu pod zadným fotoaparátom sa nachádza logo Motoroly a pod ním označenie Nexus.

Nexus 6 prichádza s novou verziou Androidu – Android 5.0 Lollipop, ktorý je od dnešného dňa oficiálny. Google nám ho ukázal ešte v júni na vývojárskej konferencii Google I/O. Nová verzia Androidu ponúka nový dizajnový jazyk zvaný Material Design. Okrem subjektívne krajších farieb ponúka aj niekoľko dôležitých vylepšení, ako napríklad lepšiu výdrž batérie a viac. Ak je pre vás výdrž batérie dôležitá, určite vás poteší že Nexus 6 ponúka 3 200 mAh batériu a v krabičke by ste si mali nájsť aj „Turbo nabíjačku,“ od Motoroly, ktorá telefónu dodá šťavu na 6 hodín prevádzky za krátkych 15 minút.

nexus-6-android-lollipop

Nexus 6 sa bude dať predobjednať už 29. októbra a v obchodoch by sa mal objaviť začiatkom novembra. Google zatiaľ neupresnil špecifikácie, dostupnosť, ani cenu nového zariadenia, takže o tom vás budeme informovať hneď, ako tieto informácie získame z oficiálneho zdroja. Google rovnako nepotvrdil, ani nevyvrátil dohady o tom, že Nexus 5 ostane s vylepšenými špecifikáciami v ponuke aj naďalej.

Google dnes okrem toho predstavil aj nový Nexus 9. Jedná sa o druhý najväčší tablet radu Nexus, pričom nahradiť má už dva roky starý Nexus 10. Google okrem toho predstavil nový „Nexus Player,“ ktorý je prvým zariadením, na ktorom beží Android TV.

Zdroj: TV