Úvod Aplikácie Google má novinku: Inbox od Gmail nahradí vašu preplnenú emailovú schránku

Google má novinku: Inbox od Gmail nahradí vašu preplnenú emailovú schránku

10

Google práve predstavil nový emailový systém, ku ktorému získate prístup len s pozvánkou. Nesníva sa vám a ani ste neprecestovali v čase späť do roku 2004, keď Google predstavil Gmail. Jedná sa o službu Inbox od Gmail, resp. Inbox by Gmail.

Google na novom projekte „Bigtop“ pracoval podľa slov redaktorov servera Android Police roky. Jedná sa pritom o novú emailovú schránku, ktorá emaily dokáže kategorizovať ako zoznam úloh, ktorý máte na práci. Algoritmus podľa rôznych filtrov, ktoré si môžete prednastaviť automaticky spojí relevantné správy do jednotlivých „zväzkov.“ Takéto zväzky môžete označiť ako dôležité, alebo naopak poslať do archívu oveľa rýchlejšie, než doteraz. Povedzme, že ste si niečo kúpili cez PayPal a zrazu vám prídu 3-4 emaily, ktoré sú spojené s touto jednou transakciou. Nový Inbox od Gmail to dokáže zanalyzovať a ponúkne vám to ako jeden zväzok. V aplikácii sa ale nachádza veľa menších vychytávok, ako napríklad plánovač či práve naopak, stíšenie všetkých emailov na určitú dobu.

Inbox od Gmail by mal s vašim Gmail účtom fungovať automaticky. Na výber budete mať mobilnú verziu prostredníctvom šikovnej aplikácie, ako aj webovú verziu, keď potrebujete byť o niečo produktívnejší. Aplikácia sa už nachádza na Google Play, no nevidia ju všetci, takže Google určite nasadil určité obmedzenia. Okrem toho, nová služba budú pravdepodobne najskôr testovať len v USA a neskôr ju rozšíria do zvyšku sveta.

inbox-1 inbox-2

Každopádne, ak náhodou máte pozvánku, testuje. Tí z vás, ktorí aplikáciu v Google Play nevidia, tu je jej .APK súbor, ktorý si môžete stiahnuť.

inbox-3 inbox-4 inbox-5

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.inbox“]

Zdroj: AP